Ünlü yıldızlar Twitter hesaplarını kapatmaya başladı!

Elon Musk'ın üst yöneticileriyle yolları ayırdığı Twitter'da yaprak dökümü yaşanıyor. Hindistan'da çalışanların %90'ının işten çıkarıldığı platform ünlüler tarafından da protesto ediliyor.

Ünlü yıldızlar Twitter hesaplarını kapatmaya başladı!

Akşam Gazetesi'nin haberine göre Twitter'ı 44 milyar dolara satın alan Elon Musk, ilk olarak Twitter Üst Yöneticisi Parag Agrawal, Mali İşler Direktörü Ned Segal, üst düzey hukuk ve politika yöneticisi Vijaya Gadde ile genel danışman Sean Edgett'in görevlerine son verdi.

Şirket, dün de 200'den fazla çalışanı olan Hindistan ofisinde çalışanların yüzde 90'ını kovdu.

İşten çıkarılanlar teknik ekip, pazarlama, kamu politikası ve kurumsal iletişim birimlerinden personel bulunuyor. Öte yandan platforma ünlülerin tepkileri de sürüyor. Filistin asıllı Amerikalı model Gigi Hadid, Instagram'dan yaptığı paylaşımda 10.5 milyon takipçili Twitter hesabını dondurduğunu belirtti.

BİR MİLYON KAYIP

Gigi, "Twitter gittikçe daha fazla nefret ve bağnazlık çöplüğü haline geliyor. Bu, parçası olmak istediğim bir yer değil. Güvenli değil, yarardan çok zarar" yazdı.

Hadid, Twitter'ı boykot eden tek isim değil. Senarist Shonda Rhimes, oyuncular Mia Farrow, Jameela Jamil, Shaun King, Amy Siskind'in başını çektiği bazı kullanıcılar, platformu boykot etmekle tehdit ettiler.

Musk'ın başa geçmesinden bu yana platform bir milyondan fazla kullanıcı kaybetti.