Uzaydan ilk mesaj Atatürk'ün sözü oldu: "İstikbal göklerdedir"

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu başladı. Gezeravcı ile 3 astronotun yer aldığı roket, NASA'nın Florida'daki uzay istasyonundan başarılı bir şekilde fırlatıldı. Gezeravcı'nın uzaydaki ilk sözü: 'İstikbal göklerdedir' oldu.

Uzaydan ilk mesaj Atatürk'ün sözü oldu: "İstikbal göklerdedir"

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da üyesi olduğu Ax-3 misyonu, SpaceX Dragon uzay aracıyla NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'ndeki Fırlatma Kompleksi 39A'dan Türkiye saatiyle 00.49'da Uluslararası Uzay İstasyonu'na başarılı bir şekilde fırlatıldı.

Uzay yolculuğu başlayan Alper Gezeravcı, ilk Türk astronot unvanını aldı.

İSTİKBAL GÖKLERDEDİR!

Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) doğru 36 saat sürecek yolculuğu başlayan Dragon kapsülünde, içlerinde Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu Ax-3 ekibinin uzaydaki ilk cümleleri yayınlandı.


 

İlk Türk astronot unvanını alan Gezeravcı'nın uzaydaki ilk sözleri, "Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonu için ilk Türk'ün uzaya adım attığı şu anda Yüce Ata'mızın sözüyle bu anı başlatmak istiyorum. Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün dahiyane sözü; İstikbal göklerdedir" şeklinde oldu.

13.15'TE İSTASYONA KENETLENECEK

Şu ana kadar yaşadıklarının harika duygular olduğunu belirten Gezeravcı, "Uzun zamandır bunun hayalini kuruyordum. Bu harika bir duygu. Başından itibaren şu ana kadar her şey çok iyiydi" dedi.

Gezeravcı'nın da içinde olduğu Dragon kapsülünün 20 Ocak TSİ 13:15'te uluslararası uzay istasyonuna kenetlenmesi bekleniyor.

3 ASTRONOT DAHA EŞLİK EDİYOR

Axiom Space'in, "Ax-3" görevinde Alper Gezeravcı'ya ABD'den Michael Lopez-Alegria, İtalyan Hava Kuvvetlerinden Pilot Walter Villadei ve İsveç'ten Marcus Wandt eşlik ediyor.

14 GÜN KALACAK

Mürettebatı taşıyacak aracın 1,5 gün sürecek yolculuk sonunda Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenmesi bekleniyor.

Türkiye Uzay Ajansı’nın verdiği bilgiye göre Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 14 gün kalacak olan Gezeravcı, orada 13 farklı bilimsel deneye imza atacak.