Verem hastası dönercinin skandal görüntüleri!

Atatürk'e hakaretten tutuklanan Erzurumlu fenomen dönerci Mustafa Atmaca'nın bugün sağlık sorunları ve tedavisi gerekçe gösterilerek serbest bırakılması bir başka skandalı ortaya çıkardı...

Verem hastası dönercinin skandal görüntüleri!

Sözcü Gazetesi'nden Orhan Bozkurt'un haberine göre sosyal medya üzerinde 650 bin takipçisi bulunan Mustafa Atmaca, 10 Kasım günü Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Mustafa Atatürk ve silah arkadaşlarına hakaret etti.

Videonun yayılmasının ardından gözaltına alınıp “Atatürk'e hakaret” suçlamasıyla tutuklanan Atmaca, bugün tahliye edildi. İki gün cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılan Atmaca'nın verem hastalığı gerekçesiyle tahliye edildiği öğrenildi.

Atmaca'nın tahliye gerekçesi bir başka skandalı daha ortaya çıkardı. Çok sayıda takipçiyle fenomen olan Atmaca, gözaltına alınmadan günler önce sosyal medya hesabından maskesiz bir şekilde döner takarken ve müşterilere servis yaparken video paylaştı.


 

Verem hastası olan ve tedavi gören birinin gıda ile iç içe olması hastalığın yayılma riskini artırdığı için yasak.

Bu nedenle Atmaca'nın videoları endişe yarattı.

“BU ADAM GIDA SEKTÖRÜNDE NASIL ÇALIŞIYOR?”

Atmaca’nın hastalığının ortaya çıkmasının ardından tepki yağdı. Tepki gösterenlerden biri de DP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt oldu

DP’li Enginyurt sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda “M. Kemal Atatürk düşmanı Erzurumlu Dönerci, verem hastalığı tedavisi görüyor diye tahliye edilmiş. Verem hastalığı bulaşıcıdır, gıda sektöründe bu adam nasıl çalışmış ve nasıl çalışmaya devam ediyor? Doğru düzgün bir yalan bulsaydınız. Bu suçtur. Adaletiniz batsın, yazıklar olsun” dedi.

“BU VİCDANLARA SIĞMAZ”

Atmaca, hakkında Erzurum'da ilk suç duyurusunda bulunan CHP İl Başkanı Serhat Can Eş, “Bir skandal daha ortaya çıktı” dedi.

CHP'li Eş, yaptığı açıklamada, “Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden  Mustafa Atmaca iki günlük tutukluluğunun ardından serbest bırakıldı. Atmaca'nın verem hastalığından dolayı serbest bırakıldığını öğrendik. Bu vicdanlara sığmaz. Konuyu takip ediyoruz. Ortaya bir skandal daha çıktı. Verem hastası bir nasıl olur da lokantada aktif bir şekilde çalıştırılır? İnsan sağlığını bu denli hiçe saymak bu kadar kolay mı? Gerekli başvuruları yapıp , halkımıza gerekli bildirimleri bulunacağız” diye konuştu.

“İNSAN SAĞLIĞINI TEHLİKEYE ATMAKTADIR”

CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Atmaca’nın bulaşıcı verem hastası olmasına rağmen kamuya açık alanda dönercilik yapması nedeniyle halk sağlığını tehdit ettiği gerekçesi ile Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’na yeniden suç duyurusunda bulunuldu.

CHP’nin suç duyurusunda, “Şüphelinin taşıdığı hastalık olan verem, diğer adıyla tüberküloz hastalığı; bulaşıcı bir hastalık olup, kişinin öksürmesi, hapşırması ve konuşması ile havaya karışan basillerle bulaşmaktadır. Hal böyleyken, şüphelinin paylaşımlarından da görüldüğü üzere maske ve benzeri hiçbir tedbir almaksızın lokantayı işletmesi ve ürünlerle bizzat temas ederek, imal etmesi kişilerin sağlığını tehlikeye atmaktadır” denildi.

Suç duyurusunun devamında ise şu ifadeler yer aldı:

* “TCK (Türk Ceza Kanunu) 185 ‘İçilecek sulara veya yenilecek veya içilecek veya kullanılacak veya tüketilecek her çeşit besin veya şeylere zehir katarak veya başka suretlerle bunları bozarak kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşüren kimseye iki yıldan onbeş yıla kadar hapis cezası verilir.’ hükmünü havidir.

* Yine TCK 195 ‘Bulaşıcı hastalıklardan birine yakalanmış veya bu hastalıklardan ölmüş kimsenin bulunduğu yerin karantina altına alınmasına dair yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır’ hükmünü havidir. Şüpheli, müşterilerinin sağlığını hiçe sayarak tehlikeye atmış olup, işbu suçu işlemiştir. Cezalandırılması gerekmektedir.”

SERBEST BIRAKILMASINA İTİRAZ

Serhat Can Eş, aynı zamanda Atmaca’nın serbest bırakılmasına da itiraz etti. Eş itiraz dilekçesinde, “Şüphelinin tahliye kararı hukuka ve usule aykırıdır. Şöyle ki; Şüpheli Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına ‘laik köpekler’ söylemi ile hakaret etmiştir. İşbu hakareti 600 bini aşkın takipçisi olduğu Tiktok ucleriskender adlı hesabında yapmış olup, aleni bir şekilde icra edilmiştir. Dolayısıyla kanuni üst sınırdan ceza alması gerekmektedir. Dolayısıyla kanuni üst sınırdan ceza alması gerekmektedir” dedi.

Serhat Can Eş, dilekçesinin devamında ise “Hal böyleyken şüphelinin tahliye nedeni olan verem hastalığını taşıdığı gerekçesi kanuni ve hukuki değildir. Nitekim tutuklama şartları arasında kişilerin taşıdığı hastalıklar diye bir hal bulunmamaktadır. Ceza hukukumuzda adli kontrollerde orantılılık ilkesi bulunmakta olup, şüphelinin suçu, suçu icra ediş biçimi, aleniyet ve ulaşılabilirliği dikkate alınacağında imza ve yurtdışı çıkış yasağı tedbirleri faydasız ve hafif kalacaktır. Bu nedenle tutuklanması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.