Windows'ta Chrome desteği bitiyor mu?

Popüler internet tarayıcısı Google Chrome, Windows 7 ve Windows 8.1‘den desteğini çekeceğini açıkladı.

Windows'ta Chrome desteği bitiyor mu?

ShiftDelete'ten Ömer Dursun'un haberine göre Google tarafından yapılan son paylaşıma göre, bu Windows sürümlerini kullanan kişiler daha fazla güvenlik ve sürüm güncellemesi almayacak.

Windows 7 ve 8.1’e Google Chrome güncellemesi verilmeyecek

Teknoloji devi Google, 2023’ün başından itibaren Windows 7 ve Windows 8.1’den aşamalı olarak çekileceğini açıkladı.

Microsoft tarafından kaderine terk edilen bu iki işletim sistemi, önümüzdeki yıldan itibaren Google Chrome güncellemesi almayacak.

Windows 7 ve 8.1’de Chrome’un eski sürümlerini kullanmaya devam edebilirsiniz, ancak yeni özellikler ve güvenlik güncellemelerini yüklemek mümkün olmayacak.

7 Şubat’ta erişime açılması beklenen Chrome 110 ile her iki işletim sisteminden de destek kesilecek.

Google’ın Chrome duyuru sayfasında sadece Windows 10 veya Windows 11’in güncelleme almaya devam edeceği belirtildi. Bu, en yeni özelliklerin ve güvenlik yamalarının sadece iki işletim sistemine verileceği anlamına geliyor.

Google Chrome desteği 10 Ocak tarihinden itibaren son bulacak. Bu kararın, Microsoft’un Windows 7 ve Windows 8.1 için genişletilmiş desteği sonlandırmasıyla aynı güne denk geldiğini belirtmek gerekiyor.

Google, her ne kadar modern kullanıcıları hedefliyor olsa da, milyonlarca kişiyi de arkasında bırakmış olacak.

Bilgisayarı Windows 10 veya Windows 11 desteklemeyenler, yani hala Windows 7 veya 8.1 kullanan kişiler Chrome alternatifi tarayıcılara geçiş yapabilir.