Yaşlı adamın hukuk mücadelesi sürüyor

Adana'da 6 Nisan 2011 tarihinde otomobilini 11 bin lira karşılığında noter aracılığıyla D.N.A.'ya satan 77 yaşındaki emekli Mehmet Reşat Efeoğlu, hayatının şokunu yaşadı.

Yaşlı adamın hukuk mücadelesi sürüyor

Akşam Gazetesi'nden Soner Kan'ın haberine göre zorunlu trafik poliçesini iptal ettirip kalan parasının iadesini alan yaşlı adama, 2018 yılının Temmuz ayında Adana 4.İcra Dairesi'nden, özel bir sigorta şirketinin alacaklısı olduğu 'İlamsız Takiplerde Ödeme Emri' başlıklı 266 bin 458 lira borç gönderildi.

OTOMOBİL KAZAYA KARIŞTI

Borcu araştırmaya başlayan Efeoğlu, otomobilin satıştan 3 gün sonra trafik kazasına karıştığını, kazada Kübra K.'nin sakat kaldığını öğrendi. Borcun da D.N.A.'nın alkollü olması nedeniyle Karayolları Trafik Kanunu 95. madde ve trafik sigortası genel şartları 4-B maddesi uyarında gönderildiğini tespit etti.

1 YIL SONRA İKİNCİ CEZA

İptal davası açan Efeoğlu'na, 3 Nisan 2019'da bu defa 338 bin 755 lira borç geldi. Borçlar nedeniyle hastalığa yakalandığını söyleyen Efeoğlu, "Malvarlığımın tamamını da versem bunu karşılayacak imkanım yok" dedi. Sigortacı Talip Gayir, "Karayolları Trafik Kanunu'na göre araç alım satımlarında aracı satın alan kişi, satan kişinin trafik poliçesini 15 gün süreyle kullanabiliyor. Aracı sattıktan 3 gün sonra karşı tarafın sigorta yaptırmamasından dolayı ve alkollü olarak kaza yapması neticesiyle ciddi bir tazminat davasıyla karşı karşıyayız. Bununla ilgili bir yasa boşluğu var. Sigorta şirketi yasadaki boşluğu kullanıyor" dedi.

Konular dava Adana icra