Yılmaz Özdil yazdı: "Onur"

Yılmaz Özdil'in Sözcü Gazetesi'nde yayınlanan bugünkü yazısı...

Yılmaz Özdil yazdı: "Onur"

...

Bürokrat hırtların istek şarkısını okumadığı için gırtlağı kesilen müzisyen Onur Şener… 1950'li yıllarda yaşanan partili cehaletin, 2022 yılında cinayetle sonuçlanan tekerrürüdür.

Korunup kollanan hırtlığın, çanak tutulan zontalığın, cesaret verilen magandalığın, artık can almayı bile kendine hak görmeye başlamasıdır.

Toplumun kılcal damarlarına kadar sirayet eden lümpen küstahlığının, aslanı kediye boğduran siyasi güç sarhoşluğunun eseridir.

Sapığı, tecavüzcüyü, iti kopuğu sokağa salıp, mesela Gülşen'i tutuklayan, evine hapseden zihniyetin kaçınılmaz yansımasıdır.

Kendini herkesin üstünde gören, her şeyin sahibi gören, herkese canının istediği gibi davranabileceğini düşünen, hangi suçu işlerse işlesin yırtacağından emin olan, yaratık türevi bir güruh oluştu.

Türkiye artık bu güruh için değil, kanuna kurallara uyan, namuslu, ahlaklı, çevresine saygılı insanlar için tehlikeli bir ülke.

Türkiye artık, trafikte çarşıda pazarda parkta eğlence mekanında yok yere saldırıya uğradığımız… Sıradan insanların kimseye bulaşmadan evine ulaşmak için dua ettiği bir ülke.

Kötülüğe hoşgörüyle bakan siyasi iklim nedeniyle… Türkiye artık, insan Onur'unu koruyamayan bir ülke.

YILMAZ ÖZDİL'İN YAZISININ TAMAMINI BURAYA TIKLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ