"Yurt" filmine Fransa'dan "En İyi Film Ödülü"

Nehir Tuna’nın yönettiği “Yurt” filmi Fransa’nın Rhône-Alpes bölgesinde düzenlenen Annonay İlk Filmler Festivali’nde En İyi Film Ödülü'ne layık görüldü.

"Yurt" filmine Fransa'dan "En İyi Film Ödülü"

Birsen Altuntaş'ın haberine göre Nehir Tuna’nın yazıp yönettiği “Yurt” filmi Fransa’nın Rhône-Alpes bölgesinde düzenlenen Annonay İlk Filmler Festivali’nde En İyi Film seçildi.

41 yıldır yeni yeteneklerin en önemli çıkış sahnelerinden birine dönüşen festivalin uluslararası yarışmasında Büyük ödülün kazananı olan “Yurt”, jüri gerekçesinde şu sözlerle övüldü:

“Nadir bir hassasiyetle yapılmış bir filme Jüri Büyük Ödülü’nü veriyoruz. Zengin biçimi, kadrajları, benzersiz güzelliğiyle bizi etkileyen bir filme… Görselliğinin yanı sıra, samimi yazı dilinin gücünü, evrensel içeriğinden hiç kopmayan politik ve kültürel bağlamında bulabildiğimiz bir filme… Bir tanıklığa ve umut vaat eden etkileyici sinematografik esere…” 

Red Balloon Film (Almanya) ile Ciné Sud Promotion’ın (Fransa) ortak yapımcısı olduğu ve dünya satışını Pyramide International’ın üstlendiği film, önümüzdeki aylarda Fransa’da sinemalarda gösterime girecek.


"Yurt" filmine Fransa'dan "En İyi Film Ödülü"



Yapımcılığını Tanay Abbasoğlu’nun üstlendiği filmde Doğa Karakaş ile Can Bartu Arslan başrollerini paylaşıyor.