28 kent için "sarı" ve "turuncu" alarm!

Önümüzdeki 24 saat ülkemiz genelinin çok bulutlu, (Çanakkale hariç) Marmara, Doğu Akdeniz'in doğusu, (Konya hariç) İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

28 kent için "sarı" ve "turuncu" alarm!

3 BÖLGEDE KUVVETLİ KAR UYARISI

Habertürk'ün haberine göre kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Doğu Karadeniz kıyı illeri ile Bolu, Zonguldak, Bartın ve Düzce'de, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Bingöl ve Muş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

SABAH SAATLERİNDE BUZLANMAYA DİKKAT!

Gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINDA

Sıcaklıkların kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece altında, diğer yerlerde normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

28 KENT İÇİN "SARI" VE "TURUNCU" ALARM VERİLDİ

Meteoroloji tarafından alarm verilen illerimizse şöyle: Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Bolu, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hakkari, Kars, Kastamonu, Mardin, Muş, Rize, Sakarya, Siirt, Trabzon, Tunceli, Van, Zonguldak, Bayburt, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Karabük ve Düzce.

3 BÖLGEDE KUVVETLİ RÜZGAR

Rüzgarın genellikle kuzeybatı ve batılı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Orta Karadeniz kıyılarında kuzeybatılıkuzeybatılı yönlerden kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.