30 sene sonra kavuştuğu kardeşi tarafından dolandırıldı

Güler Duru, 30 yıl sonra kavuştuğu üvey ağabeyi Kamil Duman’dan, kendisini dolandırdığı gerekçesi ile şikâyetçi oldu.

30 sene sonra kavuştuğu kardeşi tarafından dolandırıldı

HALKTV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre Kamil Duman (41) ile üvey kardeşi Güler Duru’nun (34) yolları, ikili daha 4-5 yaşındayken ayrıldı. İkilinin anneleri de babaları da farklı evlilikler yaptı.

Durum böyle olunca çocuklar da birbirlerinden koptu. 1990’lı yılların başında ayrılan kardeşlerin yeniden kavuşmalarına vesile olan ise ortak bir tanıdıkları oldu. İlk olarak telefonla görüşen Duru ve Duman Eylül 2021’de ise yüz yüze görüştü.

‘KARDEŞİME BİR GÜZELLİK YAPAYIM’

İki üvey kardeşin ikinci görüşmesinde yaptıkları konuşmanın sonucu ise adliyede sonlandı. Bu görüşmede Duman, Duru’ya kullandığı aracın eski model olduğunu arıza çıkarabileceğini söyledi.

Duru da, ağabeyinin önerisine sıcak baktı. İddiaya göre bu esnada Duman, Duru’ya “Yıllar sonra kardeşime bulmuşum ona bir güzellik yaparım” dedi.

YENİ ARAÇ İÇİN PARA DA GÖNDERDİ

Yıllar sonra kavuşan ikili mutlu bir şekilde evlerine döndü. Güler Duru, 2006 model aracının satışı için ağabeyi adına vekâletname çıkardı. Duman, vekâletnamenin çıkmasından 2 gün sonra Duru’nun aracını 56.500 liraya sattı. Duman, Duru’ya, yeni model bir araç bulduğunu söyledi. Otomobilinin yenileneceğini düşünen Duru, ağabeyine kaparo olarak 5 bin TL’yi elden verdi. Yeni araç için 50 bin TL’yi de Duman’ın 10 yıldır evli olduğu imam nikâhlı eşi Müge Y.’nin (35) banka hesabına gönderdi.

‘KARDEŞİMİ DOLANDIRMADIM, ARACINA BAKIM YAPTIM’

Ancak, Duru’ya ne yeni araç alındı ne de parası iade edildi. 30 yıl sonra kavuşan iki kardeş davalık oldu. Duru, ağabeyiyle eşi hakkında şikâyetçi oldu. İkili hakkında ‘dolandırıcılıktan’ dava açıldı.

Açılan davada savunma yapan Duman, kardeşini dolandırmasının söz konusu olmadığını, eski aracı için 40 bin liralık bakım masrafı yaptığını söyledi. Duman bu süreçte, kardeşinin parasını da iade etti.

HER İKİSİNE DE CEZA VERİLDİ

Yargılama sonrası mahkeme Kamil Duman ile Müge Y.’ye ‘dolandırıcılık’ suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, zarar giderildiği için verilen cezada indirime gitti. Duman’a 7 ay 15 gün hapis 5 bin TL de adli para cezası verildi. Müge Y.’ye ise 6 ay hapis 4.160 TL de adli para cezası verildi.

‘YENİDEN CEZAEVİNE GİREBİLİRİM’

Konuya ilişkin telefonla ulaşılan Kamil Duman “Yıllar sonra kardeşimle kavuştuk ama böyle bir olay oldu. Aslında bir suçum da yoktu. Verilen ceza düşük ama benim sabıkam var. Bir süre sokaklarda büyüdüğüm için 4-5 kez cezaevine girip çıktım. Karar bu şekilde onanırsa yeniden cezaevine girmek durumunda kalacağım. Bu da 10 yıldır kurduğum düzeni tümden bozar” dedi.