4-5 milyar dolar değerindeki araçlar otoparkta çürüyor!

Haciz ve trafik cezaları nedeniyle otoparka çekilen araçları gösteren CHP'li Gürsel Tekin "Otoparkta çürüyen araçlar 4-5 milyar dolar değerinde. Çok yazık" dedi.

4-5 milyar dolar değerindeki araçlar otoparkta çürüyor!

Sözcü Gazetesi'nden Batuhan Serim'in haberine göre CHP İstanbul eski Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul Başakşehir'deki yaklaşık 3 bin aracın bulunduğu yediemin otoparkına gitti.

Tekin, haciz ve trafik cezası borçları gibi çeşitli nedenlerle yediemin otoparkına çekilen araçların çürüdüğüne dikkat çekti.

Türkiye genelinde bu şekilde bulunan ve hurda olmayı bekleyen yüzbinlerce aracın toplam değerinin 4 milyar doları bulduğu bilgisini de paylaştı.

SERVETİMİZ ÇÜRÜYOR

Otoparkta piyasa değeri milyon liralar olan ve genelde makam aracı olarak kullanılan lüks model arabalar da olduğunu belirten Tekin, “Devlet büyüklerimizin bindiği araçların tamamı bu araçlar. Ve o araçların ortalama kiraları her ay 350-400 bin lira. Yani fakir fukaramızın cebinden her ay makam araçlarının 350-400 bin TL kirası çıkıyor. Onun için bu arabayı burada çürüteceğinize hiç olmazsa fakir fukarayı bu kirayı ödemekten kurtarın, makam arabası yapın” dedi. Tekin, “Türkiye'de şu anda icra otoparklarında 500 binin üzerinde motor var; 700 bin ile 1 milyon arasında da otomobil, kamyon, traktör, otobüs ve benzerleri var. Ortalama bir hesap yaptığımızda 4-5 milyar dolar servetimiz çürümeye terk edilmiş. Bunun adı düpedüz ihanettir” ifadelerini kullandı.

REDDİ MİRAS YÜZDE 85'E ÇIKTI!

Yediemin otoparklarındaki borçlu araçların reddi miras yapıldığını aktaran Tekin, “Türkiye'de tarihimizde ilk kez bir toplumun yüzde 85'i reddi miras yapabilecek duruma gelmişse bu son derece tehlikelidir, düşündürücü bir tablodur. Yoksulluk, sefalet reddi mirasta yatıyor” dedi.


4-5 milyar dolar değerindeki araçlar otoparkta çürüyor!