60 yaşına basan Elle Macpherson sırrını açıkladı

Ünlü model Elle Macpherson, 60. yaşına günler kalsa da hâlâ hem fiziği hem de güzelliğiyle görenleri kendine hayran bırakıyor.

60 yaşına basan Elle Macpherson sırrını açıkladı

Ünlü model ve oyuncu Elle Macpherson, güzellik sırlarını paylaştı.

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Macpherson, güneş doğana kadar dışarıda geçirdiği günlerin artık çok geride kaldığını itiraf etti.

Friends'te Joey'nin hem ev arkadaşı hem de sevgilisi olarak yer alan, ayrıca Batman ve Robin, Sirenler, İhanet gibi yapımlarda da rol alan ünlü model Elle Macpherson'ı görenler resmen inanamıyor.

29 Mart'ta 60 yaşına girecek olan Macpherson, genetiğe güvenmediğini belirterek özellikle 50 yaşından sonra sağlıklı yaşam yolculuğuna başladığını söylüyor.

8 SAAT UYKU

Ünlü model, 8 saat uyumanın önemini fark ettikten sonra iyi bir gece uykusu çekmenin de ipuçlarını açıkladı:

"Gülümseyerek yatıyorum. Mutlu bir kalple yatağa gidiyorum. Ve bir de göz maskesi."

KAFEİNDEN UZAK DURUYOR

Model ayrıca kafeinden uzak durduğunu, son yemeğini saat 17.00'de yediğini ve yola çıkmadan önce sıcak çikolata içerek rahatladığını da söyledi.

Macpherson'ın sabah 5'te uyandığında yaptığı ilk şey ise yine gülümsemek ve ardından su ve limona tüketip, sabahının 25 dakikasını 'zihinsel bedeni ve ruhuyla' ilgilenmek için yatakta meditasyon yapmaya ayırıyor. Ardından da bisikletine atlayıp sabah 6.30'da yüzmeye gidiyor: "Dışarı çıkıp ayaklarımı yere basıyorum. Nitrik oksidi uyarmak için sabah güneşinde biraz yoga yapıyorum veya Dr Zach'in dört dakikalık egzersizini yapıyorum. Bazen sonrasında soğuk bir dalışa gidiyorum ve günüme hazırlanmadan önce güneş ışığında bir matcha içiyorum."

İki çocuk annesi her zaman dışarıda ve doğada yürüyüş yapmayı, bisiklete binmeyi, yüzmeyi veya sadece temiz havada ve güneş ışığında egzersiz yapmayı tercih ettiğini belirtiyor.


60 yaşına basan Elle Macpherson sırrını açıkladı


Egzersiz konusunda belirlenmiş bir programı olmadığını da söylüyor.

Sabahları ayrıca kolajen takviyesi, beslenmesine yardımcı olmak için bağırsak desteği ve protein takviyeleri aldığını da belirtiyor.

Bitki bazlı bir diyet uygulayan ünlü model, sevgiyle yapılan ev yapımı yemekleri tercih ediyor, bu nedenle öğle yemeğini de organik sebzeler kullanılarak hazırlanan bir menüden tercih ediyor.

Yaşlanmaya meydan okuyan model, kendi sağlıklı yaşam markası WelleCo'dan çeşitli takviyeler de alıyor.