9 günlük bayram tatili başladı: İstanbul trafiğinde son durum

9 günlük bayram tatili başladı. İstanbul dışında tatillerini geçirecekler yollara çıktı. İstanbul'da sabah saatlerinde TEM Otoyolu Ankara istikametinde trafik yoğunluğu gözlemlendi.

9 günlük bayram tatili başladı: İstanbul trafiğinde son durum

9 günlük bayram tatili başladı.

Ramazan Bayramı bu yıl 10 Nisan Çarşamba günü başlayacak. Normal şartlarda bayramın bir gün öncesi olan 9 Nisan Salı günü yarım gün oluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise memurlar için bayram öncesindeki 1.5 günlük sürenin idari izni olacağını duyurmuştu.

Bu karar ile birlikte kamu kurumu çalışanları 8-9 Nisan’da idari izinli olacak. İdari izin öncesi 6 Nisan Cumartesi ve 7 Nisan Pazar gününe denk geldiğinden hafta sonu da bayram tatiline eklenecek.

Hafta sonu izni, idari izin ve bayram ile birlikte Ramazan Bayramı tatili toplam 9 gün sürecek. İdari izin memurları kapsadığından özel sektör çalışanları için bayram tatili 9 Nisan Salı günü yarım gün olacak şeklinde başlayacak.

Memurlar için bayram tatili takvimi;

6-7 Nisan hafta sonu tatili

8-9 Nisan idari izin

10-11-2 Nisan bayram tatili

13-14 Nisan hafta sonu tatili

İDARİ İZİNDE HANGİ KURUMLAR KAPALI?

İdari izin ya da diğer adıyla idari tatil sadece 657 sayılı kanun kapsamında yer alan devlet memurlarını kapsayan bir izin türüdür. İdari izin bir bakıma kişinin çalıştığı kurum tarafından verilen izin anlamını taşımaktadır.

İdari izin günlerinde tüm kamu kurumu çalışanları izinli olacak. Dolayısıyla belediye, valilik, kaymakamlık, sosyal güvenlik kurumu, noterler, idari izin gününde kapalı olacak.

TATİLCİLER YOLLARA DÜŞTÜ

İstanbul dışında tatillerini geçirecekler yollara çıktı.

İstanbul'da sabah saatlerinde TEM Otoyolu Ankara istikametinde trafik yoğunluğu gözlemlendi.


DHA