Adana'da şiddetli deprem! Çevre illerde de hissedildi

Adana'da sabah saatlerinde 5.5 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Deprem çevre illerde de hissedildi.

Adana'da şiddetli deprem! Çevre illerde de hissedildi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) merkez üssünü Adana'nın Kozan ilçesi olarak saptadığı deprem, saat 08.44'te oldu.

Yerin 11 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, kent merkezi ve çevre ilçelerde paniğe neden oldu.

Vatandaşlar evlerinden ve işlerlerinden kendilerini sokağa attı.

Adana'nın Kozan ilçe merkezli depremde Feke ilçesi Uğurlubağ Mahallesi'nin dağlık alanından yola kaya parçaları düştü.

Uğurlubağ Mahallesi'ni Kozan ilçesine bağlayan kara yolu ise kapandı. Kozan'da ayrıca kullanılmayan eski 2 binanın duvarları yıkıldı. 

2 KİŞİ BALKONDAN ATLADI

Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin hissedildiği komşu Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde 2 kişi paniğe kapılıp, balkondan atladı.

2'nci kattaki evlerinin balkonundan atlayan 2 vatandaş, kaldırıldıkları Kadirli Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde ise bazı ahırlar yıkıldı.

Adana Valisi Süleyman Elban Adana'daki orta ve ağır hasarlı binaların tarandığını şu ana kadar herhangi bir sorun olmadığını bildirdi. 

BAKAN YERLİKAYA: "CAN VE MAL KAYBINA YÖNELİK İHBAR YOK"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen depreme ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yerlikaya, "Bugün saat 08.44'te Adana'mızın Kozan ilçesinde 5.5 büyüklüğünde meydana gelen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. Şu ana kadar 112 Acil İhbar hattına can ve mal kaybına yönelik herhangi bir ihbar yapılmamıştır. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun" dedi.

AFAD Başkanı Yunus Sezer ise "Adana ilimiz Kozan ilçesinde saat 08.44'te meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz haline geçirilmiştir" ifadelerini kullandı.

BAKAN URALOĞLU: "EKİPLERİMİZ SAHADA"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da "Adana Kozan'da meydana gelen ve civar illerde de hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ekiplerimiz sahada; iletişim altyapısı, yol güzergahları ve diğer alanlara ilişkin taramalarını sürdürmektedir. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun" dedi.


DHA