Adına yeni hat çıkarıp kripto parasını çaldılar!

TÜBİTAK’ta görevli mühendis Mehmet Z.’nin telefonuna gelen mesajla kripto para hesabından 510 bin lirası çekildi. Genç mühendis şikâyetçi oldu.

Adına yeni hat çıkarıp kripto parasını çaldılar!

Sabah Gazetesi'nden Dilhan Dumanoğlu'nun haberine göre 34 yaşındaki Mehmet Z'nin cep telefonuna kendisi adına yeni bir GSM hattı alındığına ilişkin mesaj geldi.

Bunun üzerine operatörüyle görüşen Mehmet Z'ye Adana Seyhan'da bulunan bir bayiden hat çıkarıldığı, ertesi gün ise hattın aktif hale geldiği söylendi. Daha sonra kripto para hesabı için kullandığı telefonunu kontrol eden Mehmet Z., uygulamada bulunan toplam 510 bin liralık 11.74 adet Etherium coin'in çalındığını fark etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan Mehmet Z., bilgisi ve rızası dışında sim kart değişikliği yapan operatör bayiinden şikayetçi olurken, kendisi adına hat alan kişilerin tespit edilmesini talep etti.

Mühendis, kripto para uygulamasının Türkiye temsilcisi ile görüştüğünde ise uygulamaya giren IP adresinin olay saatinde İstanbul'da olduğunu öğrendi.

Hesabından para alan kişileri sorması üzerine aldığı cevapla bir kez daha şok oldu.

Uygulamanın Türkiye yetkilileri, bu konuda yardımcı olamayacaklarını söyleyerek hesabının dolandırıcılar tarafından çalınmış ve paranın bu şekilde çekilmiş olabileceğini ifade ederek kendi sorumluluklarında olmadığını kaydetti.

Mehmet Z, uygulama hakkında da şikâyetçi oldu.

Mehmet Z'nin operatör servisi ve kripto para uygulamasının Türkiye temsilciğini şikayeti üzerine başsavcılık tarafından soruşturma başlatıldı.