Ahlak tüccarları

"... Çok önemli bir gazetenin patronu sizlerden birini yaşadığı otele çağırdığı zaman 3-5 kişi haricinde hanginiz gitmediniz?"

Bir dönemin tescilli ahlaksızları, bakıyorum da şimdilerin “ahlak tüccarı” olmuş.

Hafifmeşrep bu tüccarlara soruyorum;
Bir zamanlar çalıştığınız gazinoların patronları ile zaman zaman THE MARMARA, STAD ve SEL Otelleri'nin odalarında buluşup tavla mı oynuyordunuz?

Çok önemli bir gazetenin patronu sizlerden birini yaşadığı otel odasına çağırdığı zaman 3-5 kişi haricinde hanginiz gitmediniz? Şarkıcısı, oyuncusu, dansözü, film starı, popçusu, tiyatrocusu; o zamanlar yanında çalıştığınız ve birlikte olduğunuz patronlarınız evli kişiler değil miydi? Ne çabuk unuttunuz?

Bazı mütevazı hatta fakir aile kızlarının, ne denli ahlaksızca ve kahpece hatta kupon terzilerde dikilmek şartıyla 3 takım elbiseye kimlere peşkeş çekildiğini bilmiyor musunuz?

İlişki yaşadığınız patronların karıları ile oturup yemekler yediğinizi, beraber seyahatlere gittiğinizi nasıl unutabilirsiniz?

Hayatınıza giren kabadayılar...

Önemli kabadayıların en has adamlarıyla dost hayatı yaşayan sözde modacı sıfatı taşıyan hayasızları nasıl unutursunuz?

Çöpçatanlık görevini üstlenenler, iş adamlarının ofislerinde neden ve niçin sabahlara kadar bekliyorlardı?

Uyuşturucu kullanmak ve uygun olmayan görüntüler ise işin cabası...

Manzara aynen böyleyken kimsenin kimseyi eleştirecek, ahlak ve namus dersi verecek durumu yok...

Eleştirdiğiniz kişilerin kabahatlerini ve günahlarını, sizinkilerle birlikte terazi kefesine koyup tartarsak zararlı çıkarsınız.

Bu milletin; bir çok olayın iç yüzünü bilmeyen, yalanlara inanmaya alışmış, yaşananları çabuk unutan bir millet olduğuna da dua edin.

Sacit ASLAN