Ahlaki, insani ve vicdani değerler 'adamına göre' uygulanmaz!

Sacit Aslan'ın yeni yazısı...

Bu toplumda bir şey çok dikkatimi çekiyor son senelerde.

Kadın veya erkek birileri her hangi bir sektörde veya kişisel kabiliyet ve beceri isteyen bir çok konuda kalıcı veya kısa süreli başarılı oluyor.

Her gün TV ekranlarında veya sosyal medya mecralarında görmek zorunda bırakıldığımız sporda, şarkıcılıkta, oyunculukta, tıp alanında, akademik olarak icra ettiği mesleğinde veya magazin figürü olmuş şöhretli kişiler ile karşı karşıyayız.

Ve şartlar ne olursa olsun bunları cansiperane savunan da bir güruh(!) var.

Öylesine bir savunma ki;

Kadının biri illegal bir iş yapıyor, bunun savunan zavallı: “5 bin kişiye ekmek veriyor(!)” diyor. Pablo Escobar’da 30 bin kişiye ekmek veriyordu ama legal miydi?

********

Adam gittiği bir akşam yemeğinde, kendisini davet eden kişinin yüzüne yemek çatalı saplayıp delik değişik ediyor(!)
Bunu savunan geri zekalı: “Çok delikanlı biridir, mesleğine çok emeği var eleştirmeyin” diyor.

********

Fitil gibi gibi matiz olmuş kafa ile sadece s… uğruna bir kadınla 1-2 saat düşüp kalktıktan sonrasını yaşanmamış kabul edeni eleştirince

“O Halka mal olmuş bir Cumhuriyetçi” diye savunan zihniyete “bunun s… ile Cumhuriyeti” nasıl bir araya getirebildin bre gafil demekten başka ne cevap verilebilir?

********

Sesi dünya çapında…
Dinine çok bağlı…
O bir kanatsız melek…
Seccade üstünde pozlar…
Kabede selfi çekmeler…
Astral seyahatler…
Say say bitmez mucizeler…

********

Evrensel kural ve kaideleri yok sayarak, ahlaki, insani ve vicdani değerlerinizi adamına göre uygulamaya devam ettiğimiz sürece, aynı şöhrete ve maddi imkanlara sahip olamayan veya bir şekilde eğitimi eksik kalmış, 3-5 krş için sabah ve öğlen kadın kuşaklarında gördüğümüz insanları cahil, görgüsüz ve ahlaksız diye itham edemeyiz.

Sacit ASLAN