Ahmet Kural - Sıla davasında bomba gelişme!

Şarkıcı Sıla'nın 'kamuoyunu yanıltılması için' olduğunu söyleyerek, kendisini darp ettikten sonra Ahmet Kural'ın avukatı tarafından yayınlanan videoya yönelik yaptığı şikâyet, savcılık tarafından 'suç' olarak kabul edilmedi.

Ahmet Kural - Sıla davasında bomba gelişme!

Sabah Gazetesi'nden Dilek Yaman Demir'in haberine göre Sıla, gördüğü şiddetten saatler sonra Ahmet Kural'ın avukatı tarafından kamuoyunu yanıltmak amacıyla video yayınlandığını belirtti. "Sanki ben şiddet görmemişim, bu iddiaları uydurmuşum, vücudumda ve yüzümde herhangi bir darp cebir izi yokmuş, sonrasında gülüp eğlenmişim gibi kamu oyunu yanıltıcı ve soruşturmanın seyrini benim aleyhime etkileyici bir haber yapıldı" diyerek şikâyette bulundu. Videoyu inceleyen savcılık görüntülerde 'suç olmadığı'nı bildirdi.

Görüntülerin yayınlaması ardından Sıla savcılığa başvurdu. Ünlü şarkıcı, Ahmet Kural ile yaşadığı hadiseden sonra şiddet nedeniyle üzüntüsünün devam ettiği sırada psikiyatristi Cem Mumcu'yla görüşme yaptığını belirtti.

Psikolojisinin düzelmesi için Mumcu'nun isteği üzerine şarkı söylediğini anlatan Sıla, şu ifadeleri kullandı:

"O sırada çekilen video basına sızdırıldı. Videonun bir kesimi kesilip çıkarılmak suretiyle haber yapıldı. Sanki ben şiddet görmemişim, bu iddiaları uydurmuşum, vücudumda ve yüzümde herhangi bir darp cebir izi yokmuş, sonrasında gülüp eğlenmişim gibi kamu oyunu yanıltıcı ve soruşturmanın seyrini benim aleyhime etkileyici bir haber yapıldı...

Bu haberle ilgili görüntülerin Ahmet Kural ve avukatı tarafından servis edildiğini söylediler. Bu yayın sonrasında kamuoyunda bir kısım insanlar benim gerçekte şiddet görmediğim halde bu iddiayı ve delillerini uydurduğum gibi bir düşünceye kapıldılar. Ve üzerinde oynanan bu görüntüler aleyhime delil oldu"

Sıla'nın ihbarı üzerine Ahmet Kural'ın avukatı Sibel Aydın hakkında, 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' suçundan soruşturma başlatıldı. Savcılık, 'görüntülerin basın organlarına verilip yayınlanmasını sağladıkları' ve sonrasında 'soruşturma dosyasına ibraz etmek suretiyle soruşturmayı Kural lehine etkilemeye çalıştığı' iddia edilen avukat Sibel Aydın'ın 'suçu işlediğine dair yeterli delil bulunmadığı' gerekçesiyle dosyanın kapatılmasını istedi.

Ne olmuştu?


Sıla, 29 Ekim 2018 tarihinde, o dönem sevgilisi olan oyuncu Ahmet Kural'ın Zekeriyaköy'deki evinde darp, tehdit ve hakarete uğradığını belirterek savcılığa şikayetçi olmuştu. Taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması üzerine İstanbul Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu'nca Ahmet Kural hakkında 'hakaret', 'tehdit', 'basit yaralama' suçlarından toplam 1 yıl 1 aydan 5 yıla kadar hapsi istemiyle dava açılmıştı.

16 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılan ve cezası ertelenen oyuncu Ahmet Kural hakkındaki karar, İstinaf Mahkemesi tarafından bozulmuş, dosya yeniden yerel mahkemeye gönderilmişti. Sıla ile Ahmet Kural arasındaki şiddet iddiasının gündeme geldiği ilk günlerde, Gençoğlu'nun şarkı söylerken bir video görüntüsü ortaya çıkmıştı.

Olaydan 18 saat sonra çekildiği öne sürülen görüntü, davanın delil dosyasına konulmuş ve görüntülerde şarkıcının kolundaki ve yüzündeki darp izlerinin görülmediği konuşulmuştu.