Ahmet Ürkmezgil'e 4 milyonluk şantaj!

Beşiktaş’ın eski yöneticisi olan işadamı Ahmet Ürkmezgil’in, işten çıkardığı personeli tarafından tehdit edildiği ortaya çıktı. Ürkmezgil’den 4 milyon lira isteyip, işyeri ve çiftlik evini kurşunladığı tespit edilen şüpheli tutuklandı.

Ahmet Ürkmezgil'e 4 milyonluk şantaj!

Sabah Gazetesi'nden Atakan Irmak'ın haberine göre Beşiktaş Spor Kulübü'nün (BJK) eski yöneticisi ve Promat Matbaacılık şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ürkmezgil'in çiftlik evine ve iş yerine eski çalışanı tarafından silahlı saldırı düzenlendiği ortaya çıktı.

Geçtiğimiz ocak ayında yaşanan olay iddiaya göre şöyle gelişti: 2012'de Promat Matbaacılık'ta işe başlayan Aziz K., 2021'de işten çıkarıldı.

TEHDİT MESAJLARI

Bunun üzerine Aziz K. şirketin sahibi işadamı Ahmet Ürkmezgil'e mesajlar atarak kendisini tekrar işe almazsa zarar vereceğini söyledi. İş adamı ise, tehditler mesajlarına yanıt vermedi.

Bir süre sonra iş yeri ve çiftlik evi kurşun yağmuruna tutulan Ürkmezgil, saldırıyı Aziz K.'nın yapmış olabileceğini belirterek şikâyetçi oldu.


Ahmet Ürkmezgil'e 4 milyonluk şantaj!


Gözaltına alınan Aziz K., suçlamaları reddederken işten kendi isteğiyle ayrıldığını söyledi.

Şüpheli Aziz K. ifadesinde, işadamı Ürkmezgil'in eşine "Ne işin var Aziz'le" şeklinde mesajlar attığını, bu mesajları görünce öfkelenip konuşmaya gittiğini ancak hakarete maruz kaldığını ileri sürdü.


Ahmet Ürkmezgil'e 4 milyonluk şantaj! - Resim : 2


İşadamı Ürkmezgil ise ifadesinde, Aziz K.'nın kendisine hasımlık beslediğini ve kendisine mesaj yoluyla şantaj yaparak 4 milyon lira istediğini söyledi.

Ürkmezgil, Aziz K.'nın eşiyle de bir konuşması olmadığını kaydetti. Aziz K. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

15 YIL HAPSİ İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sonunda Aziz K'nın iş adamının şirketine ve çiftliğine ateş ettiği, tehdit mesajları gönderdiği belirtilerek hakkında, 'Silahla Yağmaya Teşebbüs' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Sanık Aziz K., Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.