Baba acısı yaşayan genç adama şoke eden mesaj!

Bir emlakçının vefatı sonrası ortaya çıkan 'alacaklı' ilginç bir davaya yol açtı. Mahmut Kurakcı, arsa komisyonculuğu yapan Yücel Yalçın’dan olan alacağını, bu kişinin ölümünden sonra oğlundan istedi.

Baba acısı yaşayan genç adama şoke eden mesaj!

HALKTV'nin haberine göre İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya göre, arsa alım satım işi yapan Yücel Yalçın (68) Şubat 2020’de vefat etti. Yalçın’ın cenazesine katılanlar arasında, emlak işleri yapan Mahmut Kurakcı (54) da katıldı. Yalçın’ın taziyesine de katılan Kurakcı, cenazenin defninden kısa süre sonra, bu kişinin oğlu Emrah Yalçın (39) ile görüştü.

Gelen mesajla şok geçirdi

Kurakcı, Yalçın’a, babasından 80 bin TL alacaklı olduğunu iddia etti; söz konusu paranın ödenmesini istedi. Yücel Yalçın’ın vefatından 1 ay kadar sonra da, oğlunun cep telefonuna “Eğer, babanın öbür dünyada rahat uyumasını istiyorsan bizimle iletişime geçin” mesajı gönderildi. Mesajın gönderildiği numarayı arayan Emrah Yalçın, Kurakcı’nın eşi ile görüştü. Yalçın, bu kişiye “Neden böyle bir mesaj attınız. Babamın, öbür dünyada nasıl yatacağına Allah karar verir” dedi.

"Yarın evine geliyorum"

Kısa süre sonra, telefonu Mahmut Kurakcı, eşinin elinden alarak, iddiaya göre “Ne diyorsun ulan sen. Ben Mahmut. Yarın geliyorum. Evindeyim. G….e kazık sokacağım" dedi. Bu ifadeler üzerine Emrah Yalçın, Kurakcı hakkında, kendisini tehdit ettiği gerekçesi ile şikâyetçi oldu. Kurakcı’ya, ‘Tehdit’ suçlaması ile dava açıldı.

"Paramı istedim tehdit etmedim"

Mahkemede savunmasını yapan Kurakcı "Emrah Yalçın’ın babası Yücel'e ben 80.000 TL para vermiştim. Bu parayı verdiğime ilişkin şahidim de var. Emrah da babasına para verdiğimden haberdar. Hatta babası vefat edince ben taziyesine bile gittim. Daha sonra Emrah'a bu parayı bana ödemesini söyledim Ancak daha sonra parayı ödemedi. Ayrıca benim telefonuma da bakmadı. Ben bunun üzerine eşimin telefonu ile kendisini aradım. Bana parayı ödemesini söyledim” dedi.

"Verdiğim kaparoyu alamadım"

Yapılan yargılama sonrası mahkeme, Kurakcı’ya 'tehdit' suçundan 3 ay 22 gün hapis cezası verildi. Telefonla ulaştığımız Kurakcı “Vefat eden Yücel Yalçın’a, Kocaeli Kandıra’daki bir arsa işi için 80 bin TL’yi kaporo olarak verdim. Ancak ne arsayı alabildim ne parayı” diye konuştu.

"Alacağı yok, benden borç istedi"

Emrah Yalçın ise Halktv’ye yaptığı açıklamada “Bu kişi babamın vefatından sonra benden borç para istedi. Kendi alacağı olsaydı onu isterdi. Kaldı ki alacağına dair açtığı bir dava veya takip de yok. Babamın vefatından sonra öyle bir mesaj gönderilmesine de anlam veremedim” diye konuştu.