Bakan Soylu: "Kadıköy patlamasında terör bağlantısı yok"

Kadıköy patlaması ile ilgili açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, soruşturmanın devam ettiğini şu ana kadar patlamada terör bağlantısı bulunmadığını dile getirdi.

Bakan Soylu: "Kadıköy patlamasında terör bağlantısı yok"

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre canlı yayında açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kadıköy’de yaşanan ve biri çocuk 3 kişinin hayatını kaybettiği patlamayla ilgili detayları paylaştı.

Soruşturmanın terör savcısı tarafından titizlikle sürdürüldüğünü ifade eden Soylu, şu ana kadar yapılan incelemelerde terör bulgusuna rastlanmadığını ifade etti.

“ŞİZOFRENİ HASTASI, SOL BACAĞI KESİK”

Bakan Soylu açıklamasında patlamayla ilgili şunları söyledi:

"Dün gece İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzden bilgi aldım. Terör olabilir, olmayabilir de. Şu anda elde ettiğimiz bilgi; 1959 doğumlu M.K. yakınlarının şizofreni hastası olduğunu söyledikleri, bir sol ayağının kesik olduğu.

“EVDE HAVAİ FİŞEK MALZEMESİ BULUNDU”

Yaşadığı evinin bir yıldır çöp eve döndüğü ve evde metal parçaların bulunduğu, evinde toz halde bulundurduğu maytap, havai fişek gibi malzemelerin yapımında kullanılan madde bulunduğu tespit edildi. Ayrıca evde kurusıkıdan bozma tabanca bulundu.

“80 ÖNCESİ AŞI SOL GRUPLARLA BAĞLANTILI”

Şahsın 1980 öncesi aşırı sol örgütlerle irtibatı olduğu öğrenildi. Ancak daha sonrasında hiç bir bağlantısı tespit edilmedi. Ayrıca İsviçre’de adam öldürmeden cezaevinde yattığı yakalanmasıyla ilgili de akrabalarını suçladığı öğrenildi.

Şahıs kendi kendine yaşayan, elektriğe meraklı birisi. Terör örgütüyle irtibatlı olduğu görülmedi. Soruşturma Başsavcılık tarafından yürütülüyor. 30’a yakın kişinin ifadesi alındı.

“EVDEKİ İKİ TÜP DE PATLAMIŞ”

Evde oksijen tüpü ve normal tüp var. Olayda ikisi de patlamış. Bizim ilk gördüğümüz evde tek başına yaşayan, cezaevine girmesini kendini ihbar edenlere yükleyen, 1980 öncesi aşırı sol gruplarla ilişkili bir kişiden bahsediyoruz. Elektroniğe, mekaniğe, metale meraklı. Örgüt bağlantısı tespit edemedik”