Banka emeklileri promosyon için banka önünde eylem yapacak!

Bazı özel bankaların emeklilerine promosyon ödememesine tepkiler büyüyor. Emekli bankacılar eylem yapacak!

Banka emeklileri promosyon için banka önünde eylem yapacak!

Para Medya'nın haberine göre son dönemde bankaların emeklilere dağıttığı maaş promosyonları yüz binlerce emekliyi sevindirirken bir grup emeklilerin ise isyan etmesine sebep oldu.

Onlar banka sandıklarından emekli olan ve maaşlarını sadece emekli oldukları bankalardan alabilen emeklilerdi. Statü olarak SSK muadili olan bu emekli grubu bayram ikramiyesi, maaş promosyonu gibi milyonlarca emeklinin faydalandığı ek ödemelerden uzun yıllardır faydalanamıyor.

Banka sandıkları bayram ikramiyelerini, bankalar ise emekli maaşı promosyonlarını bu emekli grubuna ödeme gereği duymuyor. Her konuda SSK uygulamaları bu sandıklar için emsal teşkil ederken bu ödemeler sözkonusu olduğunda sandıklar “Biz Banka özel sandığıyız, ödeyemeyiz” diyerek işin içinden çıkıyor.

Bu konuda hukuki yollardan ve sosyal medya aracılığı ile hak arama yoluna giden emeklilerin sabrı artık taşmak üzere . Son günlerde banka emeklileri de şube önlerinde gidip sıraya girerek ya da banka sandıklarının binalarına bizzat giderek daha fazla görünür olmayı planlıyor.

Bu konuda daha önce de teşebbüste bulunan bazı emekli bankacılar ise hak arama konusunda banka emeklilerinin yeterince aktif ve istekli olmamasından şikayetçi.

Son günlerde Paramedya’ya ulaşan çok sayıda emeklinin, önümüzdeki günlerde maaş promosyonunun neden kendilerine de ödenmediği konusunda topluca Bankaların Bölge Müdürlüklerine giderek bilgi alması bekleniyor.