BAYBURT GRUP SAHTE FATURA KULLANIP, DEVLETİ MİLYONLARCA TL ZARARA MI UĞRATTI?

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Murat Ağırel, demir çelik sektöründe paravan olarak ve gerçekte sahte fatura düzenlemek amacıyla kurulan şirketlere dikkati çekti.

BAYBURT GRUP SAHTE FATURA KULLANIP, DEVLETİ MİLYONLARCA TL ZARARA MI UĞRATTI?

Demir Yumruk operasyonu kapsamında yakalanan 8’i tutuklu 46 sanığın yargılandığı davanın iddianamesinde yer alan şirketlerden birinin de “Bayburt Grup” olduğunu yazdı.

Ağırel, kamu zararı yaratan sistemi, söz konusu iddianamede yer verilen “Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı genel bilirkişi raporundaki” bilgiler doğrultusunda şöyle anlattı:

“Organizasyon kapsamında aralarında ticaret varmış gibi alışveriş yapan firmaların aralarındaki sözde cari hesapları kapatmak amacıyla sahte fatura satan firmadan çek aldığı aktarılıyor. Dahası, bu çeki organizasyonda kurye diye tabir edilen çalışanların uhdesinde bulunan yüzlerce kaşeden organizasyonu yönetenlerden aldıkları silsile bilgileri ile çeklerin arka yüzlerini ciroladıkları ve bankadan nakit olarak tahsil ederek geri çekin sahibi olan şirkete parayı teslim ettikleri, bu suretle kamu zararının ortaya çıktığı da kaydediliyor.”

Ağırel, “Bayburt Grup devasa işler yapan bir firma. Arkasında, önünde, yanında hangi partiden bir siyasetçi veya siyasetçiler var bilmiyorum. Ancak bu tür işlere böylesine devasa işler alan firmaların ihtiyacı mı var bunu anlamıyorum. Yoksa sistem bu şekilde mi işliyor?” diye yazdı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!..

 

Haber kaynağı: https://www.patronlarindunyasi.com/bayburt-grup-sahte-fatura-mi-kullanip-devleti-milyonlarca-tl-zarara-ugratti/6057/