Bergen filminin yönetmenlerinden Mahsun Kırmızıgül'e yanıt

1989 yılında Halis Serbest tarafından öldürülen sanatçı Belgin Sarılmışer'in hayatını konu alan 'Bergen' filmi 4 Mart'ta vizyona girdi. Başrollerinde Farah Zeynep Abdullah ve Erdal Beşikçioğlu'nun yer aldığı film izleyiciler tarafından büyük bir ilgi ile karşılandı.

Bergen filminin yönetmenlerinden Mahsun Kırmızıgül'e yanıt

Mahsun Kırmızıgül, 'Bergen' filmiyle ilgili ''Bir şarkıcının hayatını oynayabilirsiniz ama onun şarkıcılarını onun gibi asla söylemezsiniz. Milyonlarca insanı, sesleri ile etkileyen şarkıcıların kendi biyagrafi filmlerinde kendi sesleri yok. Biyografi filminde oyuncu kendi sesi ile şarkı söylediği anda sinemadan çıkıyorum. Bunun tartışılacak bir yanı yok. Neşet Ertaş, Zeki Müren, Esengül gibi sanatçıların şarkılarını, hangi oyuncu arkadaşlar seslendirebilir. Ben sevdiğim sanatçıyı izlemeye giderken, ona hayat veren oyuncunun amatörce söylediği şarkıları duymak zorunda değilim.'' yorumunda bulundu.

Kırmızıgül'ün bu yorumuna 'Bergen' filminin yönetmenleri Caner Alper ve Mehmet Binay'dan yanıt gecikmedi.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayan Caner Alper, ''Biz de türkücü olarak tanıdığımız Mahsun Bey'in ‘Güneşi Gördüm’ filmini seyretmiş ve 'Helal olsun' demiştik. Sanatçılar sanatın farklı alanlarına merak duyar ve yeni şeyler denerler. Sanatçılar kendilerine bekledikleri empatiyi başkalarına da göstermelidir.'' ifadelerini kullandı.

Mehmet Binay ise Caner Alper'in açıklamasını kendi Instagram hesabından paylaşarak, filmde Belgin Sarılmışer'in hayatını canlandıran Farah Zeynep Abdullah'a övgüler yağdırdı: ''Bravo Farah Zeynep Abdullah gurur duyuyoruz cesaretin, disiplinin ve yaratıcılığınla...''

Bergen filminin yönetmenlerinden Mahsun Kırmızıgül'e yanıt


Oyuncular Gonca Vuslateri ve Rojda Demirer'den de Caner Alper'in açıklamasına destek geldi.