Bir eklem bacaklı

"G.....ü yırtsanız hiç kimse Mustafa Kemal’in bulunduğu noktaya asla ve kat’a erişemeyecek."

Mustafa Kemal nasıl bir kişiliktir?
Nasıl bir politika izlemiştir?
Felsefesi nedir, ne düşünmüştür?
Siyasi akidesi ve ideali neydi?

Cephelerde gösterdiği cesaret, aldığı riskler, kararlı duruşu, öngörüsü ve kullandığı inisiyatif hakında bir satır bile bilgi sahibi olmayan “hüda-ı nabit” (kendi kendine yetişen ot) gibi türemiş canlıların yaşadığı bir ortamda sinirlenmemek için büyük çaba harcıyor ve büyük sabır gösteriyorum.

Omurgasızlar kulübünün üyesi olan eklem bacaklılardan biri; M.Kemal’in Çanakkale’de, “Size hücum etmeği değil ölmeyi emrediyorum.” söylemi için “O askeri ölüme yollarken konuşmuyorsunuz, sesiniz çıkmıyor ama” diyebilecek kadar hadsiz ve bilgisiz bir zavallı...

Ulan utanmadan bu soruyu soran ot; Mustafa Kemal 57. Alay'a bu emri Dolmabahçe sarayında “çalışma ofisinde” otururken vermedi, metrekareye 6 bin merminin düştüğü muharebe alanının en önünde savaşırken verdi.

Kişiliğini, ruhunu şeytana satmış cahil ve bilgisiz kereste(!) ayyaş, kumarbaz, dönek, boğazına kadar “bok”a batmış “Mustafa Kemal” düşmanı olmuş şerefsizlerin yazdıklarını okuyacağına, tarihi gerçekleri yazan şerefli ve bilge adamların yazdıklarını oku ve hakikatleri öğren.

Boşver sen hiçbir şey okuma, “Defne Samyeli, Cem Yılmaz’ı İnstagram’dan silmiş mi acaba?” Ona bak kafi!

G.....ü yırtsanız hiç kimse Mustafa Kemal’in bulunduğu noktaya asla ve kat’a erişemeyecek.

Sacit ASLAN