'Bozdoğan-8' operasyonlarında 59 mağara, sığınak ve patlayıcı deposu imha edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terörle mücadeleye yönelik 9 ilde düzenlenen 'Bozdoğan-8' operasyonlarında, 59 mağara, sığınak ve patlayıcı deposunun imha edildiğini, çok sayıda ağır silah ve mühimmatın ele geçirildiğini açıkladı.

'Bozdoğan-8' operasyonlarında 59 mağara, sığınak ve patlayıcı deposu imha edildi

Bakan Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde; Mardin, Hatay, Bitlis, Diyarbakır, Şırnak, Siirt, Tunceli, Bingöl ve Hakkari'de jandarma özel harekat, komando ve güvenlik korucularından oluşan 204 tim, 2 bin 866 jandarma personelinin katılımı ve J-SİHA ile Atak helikopterlerinin desteğiyle 'Bozdoğan-8' operasyonları düzenlendi. Bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin kırsalda kış aylarında eylem yapmak amacıyla mağara ve sığınaklara sakladıkları çeşitli silah, mühimmat ve patlayıcıların yok edilmesine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, 59 mağara, sığınak ve patlayıcı deposu imha edildi. 1 adet AT-13 metis tanksavar füzesi, 2 adet güdümlü füze, 701 adet el bombası, 184 adet RPG-7 anti tank mühimmatı ve 64 kilogram C4 patlayıcı olmak üzere çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi" denildi.


'Bozdoğan-8' operasyonlarında 59 mağara, sığınak ve patlayıcı deposu imha edildi


Operasyona katılan personeli tebrik eden Bakan Yerlikaya, "Terör örgütünün kış aylarında lojistik amaçlı kullanmak ve eylem yapmak için hazırladığı sığınaklar tek tek tespit edilip imha edildi. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki teröristlerin inlerini bir bir başlarına yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz. Tek bir hedefimiz var, o da son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmadan, duraksamadan mücadele etmek" ifadelerini kullandı.

DHA