Bugay ailesinde miras savaşı büyüdü

Merhum Umur Bugay’ın gelini Fidan Bugay, kendisi ve eşi hakkında “Bana şiddet uyguladılar” diye açıklama yapan kayınvalidesi Ayşe Bugay’ı suçladı: "Kayınvalidem mirastan eşime pay vermemek için bize iftira attı. Madem böyle bir dayak olayı oldu neden darp raporu göstermiyor? Onun tek derdi miras!"

Bugay ailesinde miras savaşı büyüdü

■ Kayınvalideniz Ayşe Bugay, oğlunun ve sizin kendisine şiddet gösterdiğini söylemişti. Kayınvalidenize şiddet gösterdiniz mi?

Asla böyle bir şey olmadı. Kayınbabam Umur Bugay öldükten sonra başladı her şey. Umar Bugay'dan kalan miras hakkı için eşim Ömer dava açmak zorunda kaldı. Annesi ne yazık ki kalan mirastan oğluna pay vermek istemiyordu. Ömer davayı açınca, annesi de buna karşılık "Bana şiddet gösterdiler" diyerek uzaklaştırma kararı aldırdı. Madem ben ve Ömer şiddet gösterdik, neden darp raporu yok? Belge olmadan bize iftira atıyor...

■ Neden miras konusunda bu kadar hassas davranıyor sizce?

Anlamış değiliz. Dengesiz bir ruh haline sahip. Kızına da benzer bir tavır içinde. Bizden sonra kızı Zeynep ve torunu da evden ayrılmak zorunda kalmış. Zeynep'in maddi gücü olduğu için ayrı ev tuttu, orada yaşıyor. Biz ise benim Lüleburgaz'daki evimde kalıyoruz. Geçen haziran ayından beri Ayşe Bugay'ı görmüyoruz bile. Telefonlarımızdan da engelledik. Ona çok kızgınız.

İyi ki Umur Bugay bunları görmedi. Kayınvalidem "Şiddet gördüm, kafama dikiş atıldı" diyor. Peki, nerede bunun fotoğrafı, nerede bunun raporu? Demin de söyledim, hazirandan beri görmüyoruz ama algı yaratmak için uzaklaştırma kararı aldırdı. Yalan söyleyerek böyle bir karar aldırıyor. Biz onu görmek istemiyoruz ki. Hamileyim, torununu taşıyorum onun. Bu haldeyken bana yaşattıklarına bakın. Affetmiyorum onu... Suçu ortaya çıkmasın diye tüm bunları yapıyor.

■ Kayınvalidenizin suçu ortaya çıkmasın diye iftira attığını söylediniz. Nedir suçu?

Umur Bugay'ın kendi üstüne malları var ama malların büyük bölümünü Ayşe Bugay'ın üstüne yaptı. Babasından gelen telif hakları dahil oğlu ile hiçbir maddi geliri paylaşmak istemiyor. Ömer de hakkını aramak için adalete sığındı. Ömer'in bu hamlesinden dolayı da başımıza bunlar geldi. Ömer ile evlenmemizi engelleyemeyeceğini anladığında da 'evlilik sözleşmesi' yapmamızı istedi. "Mallarımız dışarıya çıkmasın" demiş çevresine. Evlilik sözleşmesini de kabul ettim. Hâlâ bizi itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Çok zor bir dönemden geçiyoruz.

KAYINVALİDEM, EŞİMİN RAHATSIZLIĞINI BİLE KULLANDI

■ Miras tartışması oğlu ile kendi arasındaki bir dava. Neden sizin şiddet gösterdiğinizi de söyledi?

Kayınbabamın son dönemlerinde biz Ömer'le tanıştık. Öldükten sonra da, öncesinde de annesi ile aramız çok iyiydi. Hatta bana "Seni kızım gibi seviyorum" derdi. Ta ki, Ömer'le evlenmeye karar verene kadar. Ne zaman ki Ömer'le evlenmek istedik, gerginlik ve baskıcı bir tavır sergilemeye başladı. Ayşe Bugay, ben, eşim, eşimin kardeşi ile kızı aynı evde yaşıyorduk. Beni ve oğlunu evden kovdu. Ömer'in bipolar rahatsızlığı var. Ama kontrol altında tutulabilen bir seviyede. Annesi, Ömer'in bu rahatsızlığını bile kullandı. Ben Ayşe Bugay'ı çok seviyordum.

Annemi küçük yaşta kaybettiğim için kendisini annem yerine koymuştum. Şimdi içinde bulunduğumuz duruma bakın. Benim için "Eşini kışkırtıyor" bile demiş. Ben ona bugüne kadar bırakın şiddet göstermeyi, kötü bir söz bile söylemedim. Para yüzünden bunu yapmasından dolayı hâlâ şaşkınım.

SABAH GAZETESİ'NDEN TUBA KALÇIK'IN RÖPORTAJININ TAMAMINI BURAYA TIKLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ