Bülent Ersoy'un Zeki Müren açıklaması büyük tepki çekti

Bülent Ersoy, 1996'da vefat eden sanat dünyamızın erişilmez yücelikteki asil kralı Zeki Müren ile ilgili tepki çeken açıklamalarda bulundu. Ersoy'un Müren hakkında kullandığı çirkin ifadeler tepki çekti.

Bülent Ersoy'un Zeki Müren açıklaması büyük tepki çekti

Bülent Ersoy'un 1996'da vefat eden merhum sanat güneşimiz Zeki Müren ile ilgili açıklamaları tepki çekti.

Bülent Ersoy'un Zeki Müren açıklaması büyük tepki çekti


Zeki Müren hakkında; "Acımasız ve kıskançtı" şeklinde çirkin ifadeler kullanan Ersoy, her kesimin büyük tepkisini çekerken; usta gazeteciler Ali Eyüboğlu ve Müge Dağıstanlı'da tv8'de ekrana gelen "Aramızda Kalmasın" programında Bülent Ersoy'un bu sözlerini eleştirdi.

 

"AYIP YAHU!"

"Bülent Ersoy'un 1996'da vefat eden Zeki Müren'in arkasından konuşmaları büyük tepki topladı. Bizim ülke olarak gelenek, görenek ve örf evlerimizde şöyle bir şey var 'Ölmüş birinin arkasından konuşulmaz. Ancak rahmet okunur. Fatiha okunur' Ama bizi böyle büyüten kuşaklar sonra bir bakıyoruz ki ne hale geliyorlar. Yıllarca el ele, kol kola, yanak yanağa, dudak dudağa poz verdikleri insanların günün birinde gelip böyle 'Kıskançlığından öldü. Zaten sevmiyordu. 36 tane hap içiyordu. Hiç normal değildi, acımasızdı, evinde çalışanları karakolda falakaya yatırdı' falan gibi açıklamalarını şoklar içinde dinliyoruz Bülent Ersoy'dan. Bu nedir? YouTube'daki programı gündeme gelsin, dikkat çeksin diye insan harcamak mı?" diyen Müge Dağıstanlı'nın sözlerine hak veren program konuğu tiyatro sanatçısı Buket Dereoğlu'da  "Ayıp yahu!" diyerek tepkisini ortaya koydu.

Ali Eyüboğlu ise "Gazetecinin görevi yaşadığı çağın tanığı olmasıdır. Ben de 1981 yılından bu yana show business içinde binlerce insanı, yüzlercesini çok iyi tanıyorum. Tanıdıklarım arasında Zeki Müren de var. Zeki Müren, Bülent Ersoy'u kıskanıyor muydu? Günahı kadar sevmiyordu Bülent Ersoy'u. Ama bundan bir kıskançlık çıkar mı? Çıkmaz. Ben çıkaramıyorum. Çünkü Zeki Müren'in meziyetleri Bülent Ersoy da yok. Neyini kıskanacak? Zeki Müren'in mesleklerine bak. Şarkı sözü yazarı, besteci. 300 bestesi var, 600'ün üzerinde plak ve albümü var, kasedi var." ifadelerini kullandı.

Zeki Müren'in yeğeni Özlem Güner'in "Böyle bir efsanenin ardından konuşulanlar son derece üzücü. Biz dayımla bu ismi (Bülent Ersoy) hiç konuşmazdık. Zeki Müren kimseyi kıskanmazdı. Öyle büyük bir çınardan nemalanmak isteyenler hep olacaktır. Başka türlü gündeme gelemeyenler onun adını kullanarak gündeme gelmeye çalışıyor." açıklamasında yer verilen programda, yıllar önce 'Popstar' da Bülent Ersoy'un, Gönül Yazar'ı; Zeki Müren konusunda uyardığı görüntüler yayınlandı.

GÖNÜL YAZAR'I UYARMIŞ

Bülent Ersoy'un Gönül Yazar'ı "Ölünün arkasından belden aşağı olur mu? Adam gitmiş ölmüş ayol adam kendini müdafaa edemiyor. Gönül söylenmez Gönül." şeklinde uyardığı görüntüleri izleyen Ali Eyüboğlu, "Şimdi hangi Bülent Ersoy doğruyu söylüyor? Ama şunu düşünmeli Bülent Ersoy 'Ben öldükten 28 yıl sonra acaba esamem okunur mu?' Bülent Ersoy olarak ben Zeki Müren'in kötü de olsa yad ediyorsam onun bir değeri var demek ki." yorumunu yaptı.

"Nasıl konuşulduğuna bak" diyen Müge Dağıstanlı, "Evet, birilerine söyleyeceğimiz iki çift laf varsa ağır ya da hafif ya da başka bir şey. Lütfen yaşarken konuşalım değil mi?" şeklinde konuştu.