Burak Yılmaz Arda Turan-Berkay Şahin davasında ifade verdi

Futbolcu Arda Turan'ın, şarkıcı Berkay Şahin'in eşi Özlem Ada Şahin'i taciz ettiği iddiasıyla yargılandığı davada, Burak Yılmaz'ın celse arasında tanık olarak ifade verdiği ortaya çıktı.

Burak Yılmaz Arda Turan-Berkay Şahin davasında ifade verdi

Sabah Gazetesi'nden Deniz Yusufoğlu'nun haberine göre Sarıyer Emirgan'daki bir eğlence mekanında 10 Ekim 2018'de futbolcu Arda Turan ile şarkıcı Berkay Şahin arasında yaşanan kavgaya ilişkin dava, 11 Eylül 2019 karara bağlanmış ve Arda Turan hakkında Özlem Şahin'e yönelik 'cinsel taciz' suçundan beraat kararı vermişti.

Karar sonrasında Berkay ile Özlem Şahin'in avukatları 'cinsel taciz' yönünden beraat kararının bozulmasına ilişkin itiraz da bulunmuştu.

İtirazı değerlendiren İstanbul 25. Bölge Adliye Mahkemesi, yerel mahkemenin kararının bozulmasına hükmetmişti. Bozma kararının ardından yerel mahkemeye gönderilen davanın görülmesine devam edildi.

BURAK YILMAZ OLAYI ANLATTI

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlayan davada sanık Arda Turan'ın tanığı Burak Yılmaz'ın celse arası verilen ifadesi okundu.

Burak Yılmaz, olay tarihinde Arda Turan ile gece kulübünde eğlendiğinden bahsederek, ''Özlem Hanım ile Arda'nın arasında geçen diyaloga şahit olmadım. Arda ve Berkay arasında 2-3 saniyelik konuşma geçti ancak uzakta olduğum için duymadım. Bir anda arbede oldu Berkay'ın burnu kanadı. Berkay'a yardımcı olarak dışarı çıkardım'' dedi.

Arda Turan'ın avukatı Burak Yılmaz'a ''Arda Turan'ın Özlem Şahin'e yönelik rahatsızlık verici taciz olayı yaşansaydı görebilir miydin?" sorusunu sordu.

Yılmaz, ''Arda mekana benden 15 dakika sonra geldi yarım saat sonra da Berkay Arda'nın yanına geldi ve arbede yaşandı. Herhangi bir fiziki ve psikolojik anormallik görmedim'' yanıtını verdi.

ASİSTAN TANIK OLARAK DİNLENDİ

Bugün görülen duruşmaya taraf avukatları katıldı. Şarkıcı Berkay'ın asistanı Onur Ürkmez tanık olarak dinlendi.

Ürkmez, olayın yaşandığı gece kulübünde olduğunu belirterek ''Gece kulübü İki bölümden oluşuyordu. Sabaha karşıydı, Özlem hanım iç tarafta Berkay Bey dış taraftaydı. Özlem Hanım, Berkay Bey'in yanına tedirgin bir şekilde geldiğini gördüm. Çıkacaklarını düşündüm birbiriyle konuştuklarını görünce aracı çıkarmadım. Berkay Bey sonrasında içeri girdi ve dışarı çıkarken elindeki bardağı yere fırlattı. Burnu kanıyordu. Özlem Hanım içerde kaldı onu içeriden çıkarıp taksiyle eve gönderdim sonrasında hastaneye gittik. Kavga anını görmedim'' dedi.

İFADEYİ KABUL ETMEDİLER

Özlem Ada Şahin'in avukatı celse arasında ifade veren Burak Yılmaz'ın ifadesine karşı savunmasında ''Burak Yılmaz, Arda Turan'ın samimi arkadaşı olarak bilinmektedir. Tanıklık ifadesindeki aleyhe olan beyanları kabul etmiyoruz. Burak Yılmaz arkadaşı Arda Turan'ın yanından hiç ayrılmadığını ve Özlem Şahin ile diyalog kuramadığını belirtmiştir.

Fakat tarafların bu yönde kendi beyanları mevcuttur. Burak Yılmaz'ın beyanına itibar edilmemesini talep ederiz'' diyerek Özlem Ada Şahin ve Arda Turan'ın mahkemede tekrardan dinlenmesini talep etti.

ERTELENDİ

Mahkeme, Özlem Şahin ve Arda Turan'ın mahkemede dinlenme talebinin reddine, tanık beyanlarına karşılık son savunmalarını hazırlanması için taraf avukatlarına süre verilmesine ve eksik hususların giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.