Cemiyet hayatı Kemal Gülman'ın 'uyanıklığını' konuşuyor

Cemiyet hayatının tanınmış isimlerinden Kemal Gülman, 28 yıllık eşi Feryal Gülman'la 8 yıllık bir boşanma süreci yaşamıştı.

Cemiyet hayatı Kemal Gülman'ın 'uyanıklığını' konuşuyor

Ünlü iş adamı o dönem 30 milyon maddi, 30 milyon da manevi tazminata mahkum edilmiş ve Bebek'teki 50 milyon dolarlık yalısı dahil birçok taşınmazını bu boşanma davasında kaybetmişti.

Tabii Türkiye'nin en zengin aileleri arası yer alan Kemal Gülman'ı uzun suredir bir yerlerde görmüyordum, ta ki sanatçı Mehmet Aksoy'un "Sevgi Sarmalı" sergisine kadar...

ESERLERİNİ GERİ ALDI!

O gün orada birçok sosyetik isim vardı. Tabii sergide Kemal Gülman da birçok eseri ayırtmış ve kırmızı nokta koydurarak satın aldığını belirtmişti. Sergi bitiş tarihinde ise eserler Kemal Bey'in evine gönderilmiş. Kemal bey ise anlaştığı paranın aksine eserleri neredeyse %50'ye yakın daha ucuz almak istemiş. "Ya eserleri geri alın ya da bu verdiğimi kabul edin" demiş.

Hal böyle olunca da sanatçı Mehmet Aksoy, eserlerini geri almış. Yani anlayacağınız tüm sosyetik arkadaşların içinde para dahi konuşmadan eser satın alan Kemal bey, daha sonra ise bir eser parasına iki eser almaya çalışmış.


UFUK ÖZCAN'IN TAKVİM GAZETESİ'NDE YAYINLANAN YAZISININ TAMAMINI BURAYA TIKLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ