CHP lideri Özgür Özel: "Yüzde 25'lik cam tavanı kırdık"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Genel Merkez'de açıklama yaptı.

CHP lideri Özgür Özel: "Yüzde 25'lik cam tavanı kırdık"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti genel merkezinde mahalli idareler genel seçimlerine ilişkin açıklama yaptı.

Özel, seçmenlerin bugün çok önemli bir karar verdiğini belirterek, "Seçim sonuçları göstermiştir ki bugün seçmen yeni bir siyasetin kurulmasına karar verdi. Bugün seçmen 22 yıllık Türkiye fotoğrafını değiştirmeye, ülkemizde yeni bir siyasi iklime kapı aralamaya karar verdi. Bugün seçmen Cumhuriyet'in ikinci yüzyılının ilk seçimlerinde iktidarın orantısız gücünü yerelden dengelemeye karar verdi. CHP ve milletimizle kurduğumuz 'Türkiye İttifakı' bu seçimlerde tarihi bir sonuç elde etmiştir. Milletimiz sadece yerel yöneticilerin kim olacağına karar vermemiş, ülkemizin ve belediyelerin nasıl yönetilmesi ve yönetilmemesi gerektiğine dair de önemli bir mesaj ve karar vermiştir. Milletimiz ekmeğini küçültenlere, demokrasiyi ezenlere, hukuk devletini çökertenlere açık bir mesaj vermiştir. Yok sayılanlar bugün ülkeyi yönetenlere açık bir mesaj vermiştir. Bu mesaj, bizim okumamızla şöyledir; biz ülkemizin hukuk devleti olarak kalmasını, kaybedilen hukuk devleti faslının geri gelmesini istiyoruz. Biz ülkemizde her türlü ayrımcılığa karşı çıkıyoruz, biz bütün renklerimizle Türkiye Cumhuriyeti’yiz" diye konuştu.

'HALKIMIZ İYİ HİZMETİ ÖDÜLLENDİRMİŞTİR'

Özel, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak birlik ve beraberlik istediklerini kaydederek, "Birileri öyle söylüyor diye kimseyi 'milli', birileri öyle göstermeye çalışıyor diye kimseyi 'gayri milli' görmüyoruz. Biz milletimizin verdiği bu mesajı bir kutsal emanet olarak alıyor ve tüm CHP'lileri, başımızın üzerine koyuyoruz. Ülkemizin, gelecek yıllarda hakkı, hukuku, adaleti tanımayan siyasete geçit vermeyeceğini bugün gördük. Bilinmesini isterim ki bu galibiyetin bir kaybedeni yoktur. Bizim başarımız kimsenin hezimeti olmayacaktır, kimsenin hezimeti değildir. Bugün hangi partiye oy vermiş olursa olsun kimsenin kaybetmiş hissetmesini istemiyoruz. Halkımız iyi hizmeti ödüllendirmiş, kötü hizmeti ve kötü niyeti cezalandırmıştır. Bu seçimde hiçbir siyasi partiyle ittifak kurulmadığı halde CHP'nin gücü ve seçmenin vicdanının sandıkta kurduğu 'Türkiye İttifakı' 2019 başarısını daha da büyütmüştür. Bu sonuçları bizleri rehavete sevk edecek bir galibiyet olarak asla değil, seçmenin bize açtığı bir kredi olarak gördüğümüzü ifade etmek isterim. Tüm seçmen gruplarından gelen Türkiye siyasetinin akışını esastan değiştiren bu desteğin partimize büyük bir sorumluluk yüklediğinin farkındayız. CHP artık tüm demokratların partisidir. CHP, sosyal demokratların partisidir; ama aynı zamanda milliyetçi demokratların, muhafazakar demokratların, Kürt demokratların, aynı anda birlikte oy verebildikleri bir partidir. Bunu, 'Bu seçmenleri CHP'li yaptık' olarak okumuyoruz. Bu seçmenlerin bize verdikleri bir kredi, bize verdikleri bir görev olarak addediyor bu emaneti alıyor ve başımızın üstüne koyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Özel, "Bu seçim gelecekte kazanacağımız zaferlerin bir ilk adımıdır. Bugün bize bakanlar kibri değil tevazuyu, böbürlenmeyi değil başarıyı bölüşebilmenin erdemini hissetmelidirler. Bugün elde ettiğimiz başarının en önemli mesajı şudur; CHP artık başının üzerindeki görülmez yüzde 25'lik tavanı söz verdiğimiz gibi kırmıştır, tuzla buz etmiştir" diye konuştu.

DHA