Çocuk yaşta şöhret olan Natalie Portman'dan sarsıcı itiraf

Natalie Portman, çocukluğunda "cinselleştirilmesine" neden olan Sevginin Gücü'ndeki (Léon) rolü üzerine düşüncelerini paylaştı.

Çocuk yaşta şöhret olan Natalie Portman'dan sarsıcı itiraf

Oyuncu, ailesinin ölümünden sonra bir tetikçinin yanına aldığı bir genç kız olan Mathilda'yı canlandırdığı bu Luc Besson filmiyle, 13 yaşında sinema dünyasına adım atmıştı.

Portman verdiği yeni bir röportajda, orjinal adı "Léon: The Professional" olan filmle ilgili düşüncelerinin "karmaşık" olduğunu belirtti.

The Hollywood Reporter'a verdiği röportajda "Hâlâ çok sevilen bir film ve bana, şimdiye kadar yaptığım neredeyse tüm filmlerden daha çok bununla ilgili soru soruluyor ve bu bana kariyerimi kazandırdı" diyen Portman şöyle ekledi:

"Ama bugün izlediğinizde, kesinlikle bu filmin en hafif tabiriyle bazı nahoş yönleri var. Yani evet, benim için karmaşık bir mesele."

Besson'a yöneltilen cinsel istismar iddialarıyla ilgili ne hissettiği sorulduğundaysa Portman, "Sarsıcı bir durum" diye yanıtı verdi.

IndependentTürkçe'nin haberine göre ünlü oyuncu şöyle ekledi:

"Gerçekten bilmiyordum. Çalışan bir çocuktum. Çocuktum. Ancak kimsenin deneyimini geçersiz kılacak bir şey söylemek istemiyorum."


Çocuk yaşta şöhret olan Natalie Portman'dan sarsıcı itiraf


Portman 2020'de, "Lolita" gibi resmedildikten sonra kendisini medyadan korumak için kaleler ördüğünü söylemişti.

Oyuncu, "Sanırım daha çocukken cinselleştirilmek kendi cinselliğimden bir şeyler götürdü çünkü beni korkuttu" demişti.