Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama: "Memur ve emekli zammı yüzde 30 oldu"

Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 25 olarak açıklanan memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a çıkardıklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama: "Memur ve emekli zammı yüzde 30 oldu"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Biz işimize bakacağız. Biz ülkemizde hak ve özgürlük talebi bırakmamış hiçbir kesim bırakmamak suretiyle demokrasimizi güçlendireceğiz. Sandığa vardığında milletimizin bakacağı tek şey kendisi ve evlatları için kimin hizmet ettiğidir. Ne icraat ne vizyon konusunda bizimle yarışacak kimse görmedik.

Tüm milletimizden son defa ve daha çok güçlü bir destek istiyoruz. Son defayı bazıları yanlış anlıyor. Ha ben bu seçimi kastediyorum. Tüm gayretimizi ortaya koyacağız. Start değil finish.

Dün ve bugün yapılan çalışmalar sonucunda başka bazı alanlarda fedakarlık yaparak memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a kadar çıkartabileceğimiz imkanlar sağladık. Böylece buradan memurlarımıza ve tüm emeklilerimize 2023 yılı Ocak ayı maaş artışlarının yüzde 30 olarak uygulanacağının müjdesini veriyoruz. 

Ayrıca en düşük emekli maaşı 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya çıkartıyoruz. Bunların  yılın ilk 6 ayına ait zamlar olduğunu yılın 2'nci yarısı için toplu sözleşme ve enflasyon farkı, göz önünde bulundurularak yeni artışlar yapılacağını da tekrar hatırlatmak istiyorum.

CHP tarafından bir gece yarısı sosyal medya üzerinden gündeme taşınan başörtüsüne hukuki güvence getirilmesi konusunu, Anayasa teklifiyle aile kurumumuzu güçlendirecek ilave bir adımla birlikte kökünden çözme irademizin biz takipçisiyiz. Şayet bu teklif Meclis Genel Kurulu'nda 400'ün üzerinde bir oyla kabul edilirse biz önümüze gelen değişikliği onaylar ve yürürlüğe sokarız. Ama bu teklif 400'ün altında ve 360'ın üzerinde bir oy sayısıyla Meclis'ten çıkarsa zaten Anayasa gereği halk oylamasına götürmemiz gerekiyor."


DHA (Demirören Haber Ajansı)