DAVET

"... 80 milyon kişinin yaşadığı ve bu sayının neredeyse %85-90’ının sürünerek yaşam savaşı verdiği ağır ekonomik şartların olduğu bir ülkede; topçusunun, popçusunun, bakanının, vekilinin, hele o akaju saçlı bağlamacının ..."

Bir açılışa, bir düğüne, bir akşam yemeğine, bir doğum günü partisine veya benzer bir geceye davet edilmek ve davet etmek nedir gayet iyi bilirim.

Elbette bu davetlere icabet etmek adetten olup katılan kişinin maddi durumu elverdiği ölçülerde hediyesi veya bir buket çiçekle katılması örf ve adetlerimiz içinde olduğu için hiç yadırganmaz.

Böylesi davetlere katılanların siyasi kimlikleri veya içtimai mevkileri ne olursa olsun asla sorun da olmaz diye biliyorum. Amma velakin geceliği binlerce lirayı bulan içinde her türlü aktivite bulunun 7 yıldızlı bir otelde 10-15 gün bir kuruş para ödemeden sabah, öğle açık büfe akşam alakart rest.

Gelsin rakılar dökülsün şaraplar çalsın sazlar oynasın kızlar hayatını yaşıyorsan ki bu hayatı birkaç defa da tekrarlamış isen buranın patronu olan efendinin isteklerine ram olacaksın.

80 milyon kişinin yaşadığı ve bu sayının neredeyse %85-90’ının sürünerek yaşam savaşı verdiği ağır ekonomik şartların olduğu bir ülkede; topçusunun, popçusunun, bakanının, vekilinin, hele o akaju saçlı bağlamacının, şarkıcısının, gazetecisinin büyük paralar kazandıkları halde bir kuruş harcamadan yıllardır avantadan ve ultra lüks yaşamaya kısacası ile el s… ile gerdeğe girmeye alıştıkları için Allah ayaklarına dolaştırdı ve bunları rezil ediyor ve daha da edecek çünkü Allah'ın ve Kuran’ın arkasına sığınıp bu kadar utanmazlığı, arlanmazlığı yapmanın elbet bir cezası olacaktır.

Sacit ASLAN