EBABİL KUŞLARI

"... Bu hakikatleri unutmadan çocukların ölmemesi için kalıcı çözümler bulmalısınız aksi takdirde Ebabil kuşları hepimizi taşlayacak."

1799'da Napolyon Bonapart’ın Akka kuşatması sırasında Filistin'de bir Yahudi devleti kurulması ilanı ile başlayan bu hikaye o tarihlerde Osmanlı İmparatorluğu tarafından bastırılınca plan gerçekleştirilemedi ama ilerleyen zaman içerisinde İsrail Devleti’nin kurulması için gereken temel atılmış oldu.

Bundan yaklaşık 220 yıl sonra 1948’de David Ben-Gurion tarafından kurulan İsrail’e toprak satanlar o toprağın sahibi olan Müslümanlardı, kurulan İsrail Devletini ilk tanıyanlardan biri olan da ne gariptir ki Müslüman Türkiye Cumhuriyetidir.

Asırlardır yazılan ve konuşulan; Yahudi, Müslüman, Hristiyan din kitaplarında yazılanlar ve bu dinler içindeki çeşitli mezhepler tarafından yarısı doğru yarısı baştan sona hurafelerle dolu yazılar ve söylenenler yüzünden milyonlarca insan öldü ve hala ölmeye devam ediyor.

Asırlar önce bağnaz ve radikal insanların aldığı kararlar yüzünden böylesi faciaların yaşanıyor olması insanlık adına utanç verici gerçeği yüzümüze tokat gibi çarparken ağlama duvarı önünde kin ve nefret duygularının arşa yükselişi ne denli büyük bir ahlaksızlık ise. Bütün bu gerçekleri bildiğimiz halde hamasi söylemlerle 8-10 milyonluk İsrail'i taşlamak için 1,5 milyar Müslüman'ın Ebabil kuşlarını beklemesi de bir o kadar aptallık...

Bu hakikatleri unutmadan çocukların ölmemesi için kalıcı çözümler bulmalısınız aksi takdirde Ebabil kuşları hepimizi taşlayacak.

Sacit ASLAN