Edis, Dua Lipa ile aynı sahnede buluştu
Türkiye'nin global sahnedeki en başarılı temsilcilerinden Edis, Avrupa’nın en prestijli müzik etkinliklerinden biri olan Kosova Sunny Hill Festival'de, dünyaca ünlü sanatçı Dua Lipa ile aynı sahneyi paylaşarak müzik kariyerinde uluslararası bir başarıya daha imza attı.
1–3 Ağustos tarihleri arasında Priştina’da gerçekleşen festivalin açılış gününde sahne alan Edis, Dua Lipa’dan hemen önce binlerce müzikseverin karşısına çıktı.
Konsere Acid Arab grubuyla yaptığı “Yaktın Beni” şarkısının Fransızca sözleriyle başlayan sanatçı “Ayyaş”, "Arıyorum" ve "Martılar" gibi hit parçalarıyla izleyicileri coşturdu.
Edis bütün şarkılarını seyirciyle tek bir ağızdan söyledi.
Edis, performansı sırasında İngilizce yaptığı konuşmada seyircinin gösterdiği yoğun ilgiye teşekkür ederek, Kosova’daki bu dev sahnede yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konser öncesi kuliste Dua Lipa ile bir araya gelen Edis, karşılıklı hayranlıklarını paylaştıkları samimi bir sohbet gerçekleştirdi.
Edis, ayrıca Dua Lipa’yı İstanbul’a davet etti. Lipa ise İstanbul’a gelmeyi çok istediğini söyledi.
Dua Lipa, Kosova Cumhuriyeti vatandaşlığı aldı
Öte yandan Kosova asıllı İngiliz şarkıcı Dua Lipa, Kosova Cumhuriyeti vatandaşı oldu.

Londra'da dünyaya gelen ve üç yıl önce Arnavutluk vatandaşı olan Lipa, bu kez de Kosova Cumhuriyeti'nden vatandaşlık aldı.

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bugün, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle, ülkemizin tarihindeki en önemli kültür figürlerinden biri olan Dua Lipa'ya Kosova Cumhuriyeti vatandaşlığını verme onuruna eriştim. Dua ve Kosova birbirinden ayrılmazdı. Dünyanın en büyük sahnelerinden milyonlarca insanın kalbine kadar, hikayemizi güç, gurur ve zarafetle taşıdı. Sınırları zorladı, tarih yazdı, dünyaya büyüklüğün kim olduğunuzu ve nereden geldiğinizi bilmekle başladığını hatırlattı. Dua'nın Kosova için yaptığı ve yapmaya devam ettiği her şey için minnettarlığımız sonsuz" ifadelerini kullandı.