Engelli ve yaşlı aylığı ödemeleri erkene çekildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kurban Bayramı dolayısıyla temmuz ayına ilişkin yaşlı aylığı ve engelli aylıklarının ödemesini öne çekildiğini duyurdu.

Engelli ve yaşlı aylığı ödemeleri erkene çekildi

Bakan Göktaş, yazılı açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı ardından engelli ve yaşlı aylıklarının ödemesinin öne çekilmesi müjdesini verdiğini hatırlatarak, yaklaşık 1,4 milyon vatandaşa ödeme yapacaklarını belirtti.

Göktaş, yaklaşık 1,5 milyar TL tutarında yaşlı aylığı, yaklaşık 1,2 milyar TL de engelli aylığı ödemesinin Kurban Bayramı öncesi bugün hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını belirtti.

Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik tematik sosyal yardım programları uyguladıklarını belirterek, "Eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata katılımlarında her zaman yanında olduğumuz yaşlı ve engelli vatandaşlarımızı, düzenli yaptığımız ödemelerimizle de destekliyoruz. Bu doğrultuda Kurban Bayramı dolayısıyla temmuz ayına ilişkin yaşlı aylığı ve engelli aylıklarının ödemesini öne çekerek, bugün itibarıyla hesaplara yatıyoruz. Böylece toplamda 2,7 milyar TL ödeme yapmış olacağız" ifadelerini kullandı.

DHA