Engin-Dilan Polat'ı itirafçı olan mali müşavir Zümrüt Yerebakan yaktı!

Engin-Dilan Polat soruşturmasında, Avukat Ahmet Gün'ün yanında çalışan mali müşavir Zümrüt Yerebakan'ın emniyetteki ifadesine ulaşıldı.

Engin-Dilan Polat'ı itirafçı olan mali müşavir Zümrüt Yerebakan yaktı!

Sabah Gazetesi'nden İlker Turak'ın haberine göre haklarında "Kara para aklama" soruşturması başlatılan sosyal medya fenomeni, güzellik merkezleri sahibi Dilan Polat ile eşi Engin Polat şimdi yandı. Soruşturmada çiftin mali müşavirliğini yapan Ahmet Gün'ün yanında çalışan Zümrüt Yerebakan, MASAK raporunda yer alan tüm şirketlerin kredi kartı ve e-ticaret platformlarının dökümlerini CD içinde emniyete teslim ederek itirafçı oldu.

Polat çifti, her şeyi avukatları ve mali müşavirleri Ahmet Gün ile düzenledi. Önce tasfiye halindeki şirketleri, yakınlarının üzerine geçirdi. Ardından yabancıya devretti.Stok affı ile bu firmalardan kendi şirketlerine sahte fatura düzenledi. 

SAHTE FATURALARLA BÜYÜK VURGUN

Firmaların önce yabancıya devredilip birkaç ay boş beyanname verildiğini, sonra stok affı beyannamesiyle bu firmaların Rise&Shine'a sahte fatura düzenlediğini söyleyen Yerebakan, Gün'ün kurduğu sistemi detaylarıyla anlattı.

Gün'ün kestiği naylon fatura miktarının 300 milyon lira olarak belirtildiğine dikkat çeken Yerebakan, naylon fatura miktarının 1 milyar liranın üzerinde olduğunu söyledi.

Nasıl ifade vermesi gerektiği konusunda Gün'ün kendisine talimat verdiğini aktaran Yerebakan, aleyhine ifade vermemesi için de tehdit ettiğini kaydetti.