Fatih Altaylı'dan Fikret Bila'ya gönderme: "Remora'ya bunu yazdıran"

Fatih Altaylı, CHP Genel Başkan adayı ve Grup Başkanvekili Özgür Özel'in istifa etmesi gerektiğini savunan Fikret Bila'ya göndermede bulundu.

Fatih Altaylı'dan Fikret Bila'ya gönderme: "Remora'ya bunu yazdıran"

Ünlü gazeteci ve televizyoncu Fatih Altaylı, CHP yönetimine ağır eleştirilerde bulunarak genel başkanlığa aday olduğunu açıklayan ve kurultaya kadar Grup Başkanlığı görevinden istifa etmediğini duyuran Özgür Özel'i eleştiren HalkTV yazarı Fikret Bila'ya isim vermeden göndermede bulundu. Altaylı, "Genel Başkan'a istifa et diyen yok, bu 'Remora'ya bunu yazdıran elbette ki, genel başkan ve çevresi" dedi. 

Gazeteci kılıklı Remoralar

AK Parti iktidarının Türkiye’ye verdiği zararlardan biri de, rakibini ya da muhalefetini de kendine benzetmek oldu.

Bugün başta CHP olmak üzere AK Parti’nin siyasi rakibi olmaya çalışan partilerin pek çoğu AK Parti’nin yöntemlerini benimseyerek siyaset yapan kötü birer AKP kopyası.

Hal böyle olunca bu partilerin, özellikle de CHP medyasının da AK Parti medyasından hiç ama hiç farkı kalmıyor.

Aynı derecede yandaş, aynı derecede partinin yarattığı kaynaklardan beslenmeye hevesli, aynı oranda parti tarafından yönetilip yönlendirilen, aynı siyasi beklenti içinde bir tür “Remora”lar.

Remora da neyin nesi diye soracak olanlar için anlatayım.

Belgesel izlemeyi seviyorsanız, köpekbalığı belgesellerinde bu oldukça saldırgan hayvanların hemen yanında, hatta neredeyse ağzının yakınında korkmadan yüzen daha küçük balıklar görürsünüz. Bunlara Remora brachyptera adı verilir.

Sadece köpek balıklarının değil, kılıç balığı gibi diğer büyük balıkların da çevresinden ayrılmazlar ve bu büyük balıkların avlarından artıklarla beslenirler. Hatta zaman zaman dişlerinin arasında kalan parçaları temizleyerek büyük balıkları rahatlatırlar.

Bu Remora balıkları kendi yönlerini de belirlemezler. Büyük balık nereye gidiyorsa, bunlar da aynı yöne giderler hatta başlarının üzerindeki vantuz benzeri yapı ile büyük balığa tutunup, hiç yorulmadan yol alır, hiç zorlanmadan yön değiştirirler.

Bugün Türkiye’deki siyasete bu Remoralar gibi vantuzları ile yapışmış bir grup sözde gazeteci var.

Bunlardan biri “Özgür Özel madem aday. O zaman partideki görevinden istifa etsin” buyurmuş. Görev dediği “Grup Başkanlığı”. Parti Kurultay’a giderken en etkili konumda olan genel başkana “İstifa et” diyen yok. O kalsın. Ama Özgür Özel etsin.

Bu “Remora”ya bunu yazdıran elbette ki, genel başkan ve çevresi.

Hani şu “Partili Cumhurbaşkanı olmaz” dedikten sonra “Seçilirsem partimden istifa etmeyeceğim” diyen. Bırakın partisinden istifa etmeyi “Cumhurbaşkanı bir partinin genel başkanı olamaz” dedikten sonra “Seçilirsem genel başkanlığı uhdemde tutmaya devam edeceğim” diyen ilke fukarası genel başkan ve çevresi.

Fatih ALTAYLI