Fatih Altaylı'dan 'vergi rekortmeni pideci' yorumu

İzmir Çeşme’deki Dost Pide’nin sahibi Reşat Akbaykal’ın ödediği vergi İzmir'i karıştırdı. Fatih Altaylı, haber üzerine çok konuşulacak bir kıyaslama yaptı.

Fatih Altaylı'dan 'vergi rekortmeni pideci' yorumu

İzmir'in Çeşme ilçesinde sadece tek şubesi bulunan 50 yıllık işletmenin sahibi Reşat Akbaykal, Çeşme Vergi Dairesi tarafından arandı.

Akbaykal, vergi memurlarının İzmir'deki rekortmenler listesine girdiğini söylediğinde şaşırdı.

Yeni Asır'ın haberine göre"Biz bazı iş insanları gibi vergi kaçırmayız, ne kazandıysak vergisini son kuruşuna kadar öderiz" diyen Akbaykal, "İzmir'in anlı şanlı holdinglerinin sahipleri, her gün gazetelerde boy gösteren iş insanları nerede? Onlar vergi ödemiyorlar mı? İzmir'de bir restoranın sahibi bu kadar vergi ödüyorsa onlar ne yapıyor? Neden bu listede yoklar? Bunun üzerinde durulması lazım. Bu kadar büyük iş insanının bulunduğu kentte bu listeye girmekten onur duyduk" sorusunu gündeme getirdi.

Gazeteci Fatih Altaylı da ‘Türkiye'de doğru düzgün vergi veren olmadığını’ savunurken, İzmir'in en zengin isminin verdiği vergiyle ilgili yaptığı 'Dilan Polat' kıyası dikkat çekti.

Fatih Altaylı, YouTube kanalında Dost Pide’nin sahibi Reşat Akbaykal’ın ödediği vergiyi şöyle yorumladı:

"Bir gazeteyi okuyorum 44 milyon vergi vermiş. 44 milyon veren Hüseyin Arkas. İzmir'in vergi rekortmeni. Dost Pide'nin kaç lira vergi verdiğini göremedim. Ama İzmir'in 1.cisi ve Türkiye'nin en zengin adamlarından birisi olan Hüseyin Arkas 44 milyon lira vergi verdiyse bir pidecinin de sıralamaya girmesi son derece normal. Bu vergi listeleri Türkiye'de aslında vergi sefaletini anlatıyor iş dünyası açısından baktığında zenginler açısından baktığın zaman. Davos'ta şöyle bir tartışma var. Dünyanın en zenginleri, 50-100-200 milyar dolar servetlere sahip olanlar diyorlar ki, mektup yazıyorlar kendi ülkelerinin liderlerine diyorlar ki bizi daha çok vergilendirin ki, fırsat eşitliği olsun. Biz de ise zenginler komik vergiler veriyorlar. Hüseyin Arkas'ın ödediği vergi 44 milyon lira. İzmir'in en zengin ailesi bağlar, bahçeler,  her şey 44 milyon lira. 44 milyon lira kaç para eder kardeşim 1,5 milyon dolar eder. Bugün Türkiye'de bir otomobil parası bu. Yani Dilan Polat'ın Ferrari'si var ya, işte onun parası. Yani İzmir'in vergi rekortmeni, Dilan Polat'ın otomobillerinden bir tanesinin değeri kadar vergi veriyor. Türkiye'de doğru düzgün vergi veren yok yani, komik. Vehamete bakar mısın?"