FİDOL OKULLARI İNGİLTERE’DE

Kurulduğu Nisan 2017 yılından bu güne geçen kısa sürede hızla büyüyen ve bünyesinde birçok anaokul, ilkokul ve ortaokul barındıran Fidol Okulları, bir yandan Finlandiya ilhamlı eğitim sistemiyle dikkat çekerken, diğer taraftan yurt dışına açılmaya hazırlanıyor.

FİDOL OKULLARI İNGİLTERE’DE

İngiltere’de, başkent Londra’ya üç saat mesafedeki Doncaster’da, önümüzdeki aylarda açılacak olan Fidol Anaokulu, Fidol Okulları’nın yurt dışındaki ilk yerleşkesi olacak. Başlangıçta anaokul olarak hayata geçecek proje, hemen arkasından ilkokul ve ortaokul şeklinde devam edecek. Ayrıca yaz aylarında Fidol okulu öğrencileri dil eğitimi için İngiltere’ye gidecek.

FİDOL OKULLARI İNGİLTERE’DE

Fidol Okulları kurucusu eğitim uzmanı Faik Birgül, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Pandemi süreci ülkemizde birçok eğitim kurumunu zorlarken, biz bu dönemde yatırımlarımızı hızlandırdık ve yurt dışı temaslarında bulunduk. Finlandiya’da kardeş okul ve yine Finlandiya’da Fidol Sanat Okulu projelerimizin görüşmeleri devam ederken, İngiltere’den güzel bir haber aldık ve okul açma girişimimiz olumlu sonuçlandı.

Mayıs ayının sonlarına doğru, okul binası bakmak üzere, İngiltere’ye gideceğiz ve önümüzdeki aylarda Londra’ya yakın bir bölgede açacağımız Fidol Anaokulu’nun ardından, Türkiye’den de birçok eğitimci çalışanımızı İngiltere’ye götürerek, kendilerine orada kurumumuz çatısı altında çalışma imkanı sunacağız. Fidol ailesini gün geçtikçe büyütmek ve Finlandiya bağlantılarımızla birlikte, dünyanın bir numaralı eğitim sistemi olarak kabul edilen ve atölye çalışmalarıyla Fidol Okulları’mızda hayata geçirdiğimiz Finlandiya eğitim sistemini kullanarak; kuşların yüzmeye, balıkların uçmaya zorlanmadığı Fidol Okulları’nda, gelecekte idol olacak nesiller yetiştirmek, en büyük hedefimiz" dedi.