Fit olmak olmak isterken canından oldu!

İngiltere’den gelip fit bir vücut için mide küçültme ameliyatı olan 54 yaşındaki sürücü eğitmeni Janet Savage, ameliyat sırasında aort damarının yırtılması nedeniyle aşırı kan kaybından öldü.

Fit olmak olmak isterken canından oldu!

Sabah Gazetesi'nden Erdoğan Öztürk'ün haberine göre İngiltere'de yaşayan ve sürücü eğitmenliği yapan, 2 çocuk annesi 54 yaşındaki Janet Savage, fazla kiloları olmamasına rağmen, daha fit bir vücuda sahip olmak için mide küçültme ameliyatı olmaya karar verdi.

Antalya'da bu tür ameliyatlar yapan bir doktorla anlaşan Jane Savage, geçen hafta kente geldi.

Doktor tarafından, anlaşmalı olarak ameliyathanesini kullandığı özel bir hastaneye yatırılan Jane Savage, yapılan tetkiklerin ardından pazartesi günü gastrik mide kılıfı ameliyatına alındı. Ancak iddiaya göre, operasyon sırasında kullanılan cerrahi aletler nedeniyle aort arteri yırtıldı. Durumu hızla kötüleşen Jane Savage, aşırı kanama nedeniyle öldü.

AMELİYATLAR 2-6 BİN STERLİN

Geçen salı günü otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan Janet Savage'in resmi ölüm nedeni kayıtlara 'kan kaybı' olarak geçti. Otopsinin ardından Janet Savage'in cansız bedeni ülkesine götüren yakınları, "Melek gibi kalbi vardı. Hayatını kaybetmesi hepimizi üzdü. Çok fazla kilosu da yoktu. Ancak fit olmak istiyordu. Bu isteği hayatına mal oldu" dedi.

Janet Savage'in yakınları, doktor hakkında şikâyetçi olup olmayacaklarına avukatlarının karar vereceğini söylerken, olayın ardından Sağlık Müdürlüğü'nün idari soruşturma başlattığı öğrenildi.

Öte yandan Savage'in öldüğü hastanedeki bu tür ameliyatların ücretlerinin 2 bin ila 6 bin sterlin arasında değiştiği öğrenildi.