GEÇMİŞİNDEN KURTULAMAZSIN

Mehmet Üstündağ beye hatırlatmak isterim: “Geçmişinden kurtulamayacak” olanları listesine bakarsak Ayşe ile Defne bu listenin dışında kalır.

Evet dün Kelebek yazarı Mehmet Üstündağ bu başlık altında Defne Samyeli’ne bir hatırlatma yapınca, ortalık karıştı.

Haklı olarak isim sahibi bazı kadınlar tepkilerini koydular bu başlığa.

Ayşe Özyılmazel’in suçlandığı ve düşüncesize davrandığı bu olayda en ağır eleştiriyi yapmış biri olarak sormak isterim gazeteci Mehmet Üstündağ beye; kanser hastası olan ve son günlerini yaşayan Selma Taran’a boşanma davası açıp ve eşini boşayıp terk eden Ali Taran’ın hiç kusuru günahı yok mu?

Varsayalım ki yıllar önce bir geçlik macerası yaşamış olan Defne Samyeli’yi şimdi ifşa etmek “adam” olduğu iddia eden Mustafa Sandal’a yakışıyor mu?

Ayşe Özyılmazel’in ve Defne Samyeli’in yaptıkları böylesi düşüncesizce ve egoistçe hataları ilk ve son olmuştur ama hayatları boyunca peşlerinden geliyor anlaşılan o ki gelmeye devam edecek.

Ancak, Mehmet Üstündağ beye hatırlatmak isterim: “geçmişinden kurtulamayacak” olanları listesine bakarsak Ayşe ile Defne bu listenin dışında kalır.

Şimdi biraz cesaret sahibiysen,

Patronları ile Beyoğlu'nun arka sokaklarındaki veya Taksim’de bulunan 5 yıldızlı otel odalarında buluşup düşüp kalkan ahlaksızları...

Uyuşturu müptelası olmuş, yakalanmış hakkında soruşturma veya dava açılmış oyuncuları, şarkıcıları, türkücüleri...

Yurtdışında uyuşturucu ile yakalanıp hapis yatmış ucuz şöhret artıklarını...

Her türlü ahlaksızlığın, namusuzluğun içinde olan şerefini yitirmiş “dönmeleri”...

Yani “geçmişinden gerçekten kaçamayanları” yazacaksın.

Tabi yazabilecek kadar yürekli misin bilmiyorum?

“Yok ben bunları yazamam” diyorsan şayet; iki kadının gençlik hatası ile düşüncesizce yaptıkları ve içine düştükleri bu olayları da yazmayacaksın çünkü sadece bu iki kadını hatırlatmak delikanlılığa yakışmıyor.

Sacit ASLAN