Genç öğretmenin vefatı yasa boğdu

Isparta’dan ilk görev yeri Erzurum’a giderken geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 25 yaşındaki öğretmen Özge Kılıç başta ailesi, Milli Eğitim camiası olmak üzere tüm Türkiye’yi yasa boğdu.

Genç öğretmenin vefatı yasa boğdu

Sabah Gazetesi'nden Furkan Nehri'nin haberine göre Isparta'da yaşayan 25 yaşındaki Özge Kılıç, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan öğretmen atamalarında Erzurum'un Hınıs ilçesine bağlı Kongor Mahallesindeki okula okul öncesi öğretmeni olarak atandı.

Babası Hüseyin Kılıç ve öğretmen ablası Gaye Yavuz ile birlikte ilk görev yerine gitmek için yola çıkan Kılıç'ın bulunduğu araç Hınıs ilçesinde kontrolden çıkıp takla attı.

Kazada Özge Kılıç hayatını kaybetti, aracı kullanan babası ile ablası yaralandı.

Genç öğretmenin vefatı yasa boğdu

Milli eğitim camiasını yasa boğan ölüm ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de sosyal medya hesabından genç öğretmen için başsağlığı mesajı yayınlamıştı.

Kazadan yaralı kurtulan baba Hüseyin Kılıç ve abla Gaye Yavuz, Erzurum'da gördükleri tedavinin ardından taburcu oldu.

Genç öğretmen gözyaşları arasında memleketi Isparta'da son yolculuğuna uğurlandı.

İSMİ ATANDIĞI OKULA VERİLDİ

Özge Kılıç'ın Trabzon'da 2 yıl önce özel bir üniversitede Çocuk Gelişimi Bölümü'nden mezun olduğu ve öğretmen olabilmek için formasyon eğitimi aldığı öğrenildi.

İlk atama yerine giderken hayatını kaybeden Özge Kılıç'ın ismi ise atandığı Kongor İlkokulu'na verildi. Okulun tabelası Özge Kılıç İlkokulu olarak değiştirildi.

Genç öğretmenin vefatı yasa boğdu - Resim : 2

Atandığı için çok mutlu olan Özge Kılıç'ın yakın arkadaşlarından olan Hande Sarıoğlan'a Whatsapp üzerinde atanma belgesini gönderip, "Atandım kanki, birazdan yola çıkacağız" yazarak mutluluğunu dile getirdiği ortaya çıktı.

Genç kızın mesajda mutluluğunu "Şoktayım, kendimde değilim" diyerek ifade ettiği, arkadaşının 'Hayırlı olsun' yazması üzerine, "Darısı sizin başınıza" diyerek arkadaşına iyi temennilerde bulunduğu öğrenildi.