Genç oyuncu amansız hastalığa yenik düştü!

Meksika'da sürdürdüğü müzik kariyerinden Hollywood'da başrol oyuncusu olmaya geçiş yapan ünlü aktör Adan Canto, apandiks kanseriyle mücadelesinin ardından hayatını kaybetti.

Genç oyuncu amansız hastalığa yenik düştü!

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Kiefer Sutherland'in başrolünde yer aldığı “Designated Survivor”daki başkan yardımcısı Aaron Shore rolüyle tanınan Adan Canto, 42 yaşında yaşamını yitirdi.

Fox ve WBTV'nin salı günü yaptığı açıklamada, "Adan Canto'nun vefatını öğrenmek bizi çok üzdü. Harika bir oyuncu ve sevgili bir dosttu. On yılı aşkın bir süre önce 'The Follow'da ABD'de ilk kez sahneye çıkışından bu yana onu Warner Bros. Television ve Fox Entertainment ailelerinin bir parçası olarak görmekten onur duyduk." ifadeleri yer aldı.


Genç oyuncu amansız hastalığa yenik düştü!


Aslen Ciudad Acuña, Coahuila, Meksika doğumlu olan ve Teksas'ta büyüyen Canto, Mexico City'de bir müzisyen olarak yükselmek için 16 yaşında memleketinden ayrıldı.

Bir süre sonra, 2013 yapımı "The Follow" dizisinde önemli bir rol üstlenerek keşfedildi ve odak noktasını oyunculuğa yöneltti.

Canto, Şubat 2013'te Collider'a verdiği röportajda oyunculuğa geçişinden bahsederken, "Çocukken hiçbir zaman oyuncu olmak istediğimi söylemedim. Bilmiyordum. Şarkıcı ve müzisyen olacağımı sanıyordum." demişti.

Ünlü oyuncu son olarak "The Cleaning Lady" adlı dizide ilk iki sezonun baş karakterini canlandırdı.