Görgünün Ve Ahlakın Mektebi Yoktur

"Görgünün ve ahlakın mektebi yoktur. Bu iki kavramın ilk tohumlarını gözünüzü açtığınız iki kişinin yanında hayata ekmeye başlarsınız..."

Herkes kendine yakışanı söyler, yazar veya öyle davranır...

Görgünün ve ahlakın mektebi yoktur. Bu iki kavramın ilk tohumlarını gözünüzü açtığınız iki kişinin yanında hayata ekmeye başlarsınız.

Ekimi yaptığınız toprak mümbit ise şayet yıllar boyu alacağınız ürün son derece bereketli olacak ve kendinden sonraki ürünlerin tohumları da doğal olarak aynı soydan gelecektir çünkü hibrit tohuma asla geçit vermeyecek kadar güçlenecektir.

Ancak etrafımızda hatta bir zamanlar iş bile yapmış olma gafletinde bulunduğumuz bazı hibrit tohumlu yani zürriyeti köreltilmiş mahsülün artıkları ne hikmetse kadını-erkeği bir birine çok benziyor en önemli ortak özellikleri ise; şafak sökerken tabuta girmeleri…

Ezcümle: Güneş gibi parlayan, berrak zekası ve şaibesiz kişiliği ile para kazanmış insanların parasını "allame-i cihan" olsan yiyemezsin yedirmezler.

Bahsettiğin ve nereye dökülmüş asfalttır bilmiyorum ama asfaltın hammaddesi zifttir ve 155-160 derece sıcakken dökülür dikkat et bir tarafına sıçrarsa 3. derece yanık oluşturur…

Sacit ASLAN