Hafıza-i Beşer Nisyan ile Malüldür

Sacit Aslan'ın yeni yazısı...

Ne güzel bir sözdür, "Hafıza-i Beşer Nisyan ile Malüldür" yani insan hafızasının eksikliği unutkanlığıdır diyor sözün sahibi.

Zaman zaman düşünüyorum da bu ülkede kimler birçok rezilliğin ve ahlaksızlığın zirvesinde yaşanan olayların kahramanı veya sorumlusu oldu da hepsi çok kısa sürede unutuldu.

Bu tipler sadece unutulmakla kalmadı, sermayeleri sadece cehalet olan, mektep medrese görmemiş tel maşa bu canlılar insanlıktan nasibini almış, eğitimli ve dürüst insanlara kanaat önderliğine soyundu.


İpten kazıktan kurtulmuş derebeyleri, elek olduğu halde yuvarlanıp melek(!) olduğunu zanneden namus abideleri(!), bilumum uyuşturucu ile gümrük kaplarında yakalanıp insanlara nasıl faziletli olması gerektiğinin dersini veren yüzsüzler, özenle hazırladığı çift kağıtlı cigarasını posta şimendiferi gibi tüttüren kafayı bulduktan sonra şaşırıp zıvanayı yuttuğunun farkında bile olmayanların "Konfüçyüs" zannedildiği bir zaman dilimi.

65-80 yaş aralığında olan hatunlar 19-25 yaş aralağında genç ve güzel olan oyuncu, sunucu, manken, şarkıcı kadınlarla girdikleri sidik yarışını kaybetmemek için estetik yaptırmadıkları görünen veya görünmeyen uzuvlarının kalmadığı bilindiği halde hala bir şeylerin ispatı için çocuklarından küçük erkeklerle "grekoromen" stili güreş tutuyor!

Vatan, millet, Sakarya edebiyatı üstüne bazen makale bazen ağıt yazıp şiir okuyanlar, askerlik görevinden yırtmak için dalağını, böbreğini aldırıp, işaret parmağını kesip çöpe atanların; hayasızca ve utanma nedir bilmezden gelip yüzsüzce ortalarda dolaşan mirasyedilerin bilgelik taslaması ve bu gibilere yol veren çıkarcıların unutulduğu pis ve kokuşmuş bu zaman içinde ekranlarda olan bazı haber spikerlerinin "sahne starları" gibi olmak için yanıp tutuştukları da çok belli oluyor.

Onun içindir ki, "Hafıza-i Beşer Nisyan İle Malüldür" sözü çok güzeldir...

Sacit ASLAN