Hafta ortasında yurdu sağanak vuracak!

Meteoroloji'nin tahminlerine göre bugün Akdeniz Bölgesi'nde kendini gösterecek olan yağışlar hafta ortasında yurdun büyük bölümünü etkileyecek.

Hafta ortasında yurdu sağanak vuracak!

Sözcü Gazetesi'nde yer alan Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan son hava durumu tahminlerine göre bugün Akdeniz Bölgesi'nin büyük kısmında toz taşınımı ve sağanak yağış görülecek.

Salı günü yağışlar etki alanını genişletse de Doğu Anadolu ve Akdeniz Bölgesi haricinde kuvvetli olmayacak.

Doğu Anadolu Bölgesi'de de etki alanını genişletecek olan yağışlar hafta ortasından itibaren ülkenin büyük kısmını saracak.

Perşembe günü yağışlar yurdun birçok bölgesinde etkili olacak, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik görülmeyecek.

AKDENİZ BÖLGESİ İÇİN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: 

Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güneyi ile Afyonkarahisar, Ankara, Çankırı, Kars, Ardahan, Bitlis, Van, Hakkari, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı bekleniyor.

RÜZGAR YER YER ETKİLİ OLACAK

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor, genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli, yurdun güney kesimlerinde batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice esmesi bekleniyor.