Halı silkeleme kavgasında komşular mahkemelik oldu

İstanbul'da iki komşu balkondan halı silkeleme inatlaşmasından dolayı birbirine husumet besledi. Alt komşu olan genç adam çocuğuyla birlikte apartmandan çıkacağı sırada, üstte oturan genç kadın komşusunun kafasına sopayla vurdu.

Halı silkeleme kavgasında komşular mahkemelik oldu

Sabah Gazetesi'nden Atakan Irmak'ın haberine göre olay İstanbul'un Sarıyer ilçesinde geçtiğimiz aylarda meydana geldi meydana geldi. Mustafa Ç., (45) 1,5 yaşındaki çocuğuyla evinden dışarı çıkacağı sırada aynı apartmanda çeşitli konulardan husumetli olduğu komşusu Ramazan G., (39) ile karşılaştı. Ramazan G., komşusuna 'Siz buranın huzurunu bozuyorsunuz, sizi burada istemiyorum' dedi. Mustafa Ç., ise kendisine 'Ben size bir şey söyledim mi' diyerek karşılık verdi ancak öfkeli komşu tartışmayı devam ettirdi.

GENÇ KADIN ERKEK KOMŞUSUNU DÖVDÜ

Tartışma devam ettiği sırada Ramazan G.'nin eşi Sinem G., elinde demir sopa ile birlikte eşinin yanına geldi. iddiaya göre Sinem G., elinde bulunan sopa ile komşusu Mustafa Ç.'ye vurmak istedi ancak genç adam çocuğuyla birlikte kendisini geri çekerek darbeden kurtuldu. Genç kadın bir kez daha savurduğu sopayı komşusunun kafasına isabet ettirdi.

Başına aldığı darbe sonucunda yaralanan genç adamın imdadına apartmanda bulunan diğer komşuları yetişti. Olay yerine gelen polis ekiplerinin müdahalesi sonucunda karakola götürülen taraflar birbirinden şikâyetçi oldu. Karakolda ifade veren mağdur Mustafa Ç., Ramazan ve Sinem G., çiftinin kendilerine husumet besledikleri için sürekli rahatsız edildiklerini olay günü çocuğunun yanında Sinem G., tarafından darp edilerek başından yaralandığını anlattı.

BALKONDAN HALI SİLKELEME İKİ KOMŞUSUNUN ARASINI AÇTI

Taraflar arasında geçmişe dayalı husumet olduğunu belirten Mustafa Ç., olaydan yaklaşık 3 ay öncesinde Sinem G., ile eşinin balkondan halı silkelememesi için yaptığı uyarının ardından tartışma yaşadıkları ve bundan dolayı aralarının açıldığı ortaya çıktı. Karakolda ifade veren Ramazan G., ise olay günü komşusunun ev sahibi ile hararetli bir tartışma yaptığını kendisinin de apartmanın huzurunu bozmaması için uyarıda bulunduğunu anlattı.

'BEN DEĞİL EŞİ BAŞINI YARALADI'

Mustafa Ç.'nin kendisine hakaret ve tehditlerde bulunduğunu ifade eden Ramazan G., eşinin herhangi bir cisimle komşusuna vurmadığını, aksine Mustafa Ç.'nin eşinin saçlarını tutarak darp ettiğini söyledi. Sinem G., ise komşusuna sopa ile vurmadığını muhtemelen Mustafa Ç.'nin eşinin yerden taş alıp kendilerine atarken eşinin başına isabet ettiğini belirtti.

1,5 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Tarafların karşılıklı şikayetçi olayın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Yürütülen soruşturma sonunda savcılık komşusunu yaralayan Sinem G., hakkında 'Silahla Yaralama' suçu kapsamında iddianame düzenledi. 1,5 yıla kadar hapsi istenen genç kadın ilerleyen günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.