Hülya Yiğitalp'in uzay mühendisi oğlu, Amerika'da meydana gelen kazada can verdi

Oyuncu, ses sanatçısı ve eski manken Hülya Yiğitalp’in uzay mühendisi olan en büyük oğlu 31 yaşındaki Yiğit Tokbey, Amerika’da yaşamını yitirdi.

Hülya Yiğitalp'in uzay mühendisi oğlu, Amerika'da meydana gelen kazada can verdi

Superhaber’den Mevlüt Yüksel’in haberine göre Amerika’nın California Eyaleti’nde meydana gelen zincirleme kazada, genç Türk uzay mühendisi yaşamını yitirdi.

California’nın Santa Barbara Lehri’nde Orcutt adlı yerin yakınlarında çok sayıda aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi.

Kazada motorsiklet kullanan Yiğit Tokbey de hayatını kaybetti. ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Hawthorne şehrinde bulunan bir Amerikalı uzay taşımacılığı şirketinin Lompoc'taki Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nde kıdemli fırlatma mühendisi olarak görev yaptığı ifade edildi. Tokbey’in çalıştığı şirketin Falcon 9, Falcon Heavy, Starlink, Dragon Kargo, Starship gibi uzay misyonu araçlarını bünyesinde bulundurduğu öğrenildi.

ADANA’DA TOPRAĞA VERİLECEK

Öte yandan ABD’de kullandığı motor ile zincirleme kazada yaşamını yitiren Yiğit Tokbey’in, podyumların eski başarılı mankenlerinden, ayrıca sinema ve günümüzün ünlü sahne sanatçısı Hülya Yiğitalp ile iş adamı Rıfat Tokbey’in en büyük çocukları olduğu öğrenildi.

Tokbey’in cenazesinin önümüzdeki günlerde Türkiye’ye getirilerek, babasının memleketi Adana’da toprağa verileceği öğrenildi.

Yiğit, Fırat ve Asya adlı üç çocuğu olan ünlü sanatçı Hülya Yiğitalp İstanbul’da yaşıyor.

Hülya Yiğitalp’in eğitim gören çocuklarını görmek için Amerika'ya gidip geldiği biliniyor.

Sacitaslan.com olarak Yiğit Tokbey'e Allah'tan rahmet; Sayın Hülya Yiğitalp ve kederli ailesine de başsağlığı dileriz...