İsrail - Filistin çatışmasında ilk günün bilançosu ortaya çıktı!

Gazeteci Nevşin Mengü, İsrail ve Filistin arasında başlayan çatışmaya ilişkin son bilgileri paylaştı. İran'la ilgili iddiası ise dikkat çekti.

İsrail - Filistin çatışmasında ilk günün bilançosu ortaya çıktı!

Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin el Kassam Tugayları, İsrail'e karşı "El Aksa Tufanı Operasyonu" başlattığını ve 5 binden fazla roket attığını açıkladı. Hamas’ın açıklaması sonrası İsrail ordusundan karşılık gecikmedi.

Bölgede çatışmalar şiddetlenirken, can kaybı da artmaya devam ediyor.

MedyaRadar'ın haberine göre gazeteci Nevşin Mengü, İsrail tarafından edindiği son bilgileri paylaştı. Mengü’nün paylaşımına göre çatışmalarda aralarında sağlık çalışanları, itfaiyeci ve güvenlik güçlerinin de bulunduğu 300’den fazla kişi hayatını kaybetti.

Hamas tarafından Gazze’ye onlarca İsrail vatandaşının kaçırıldığını ifade eden Mengü, Sderot Polis Karakolu’nun da 20 saat süren çatışmalar sonucu İsrail tarafından geri alındığını belirtti.

Mengü’nün paylaşımına göre, İsrail tarafından Gazze’ye 3200’ün üzerinde füze atıldı. Gazze tarafındaki ölü ve yaralı sayısı henüz bilinmiyor.

Nevşin Mengü, paylaştığı bilgilerin ardından “İran’ın çatışmayı tüm bölgeye yayma amacının olduğu anlaşılıyor” değerlendirmesinde de bulundu.

Mengü’nün paylaşımı şöyle:


İsrail - Filistin çatışmasında ilk günün bilançosu ortaya çıktı!